Format Kindle, ebook naon anu tiasa anjeun buka dina pamaca Amazon?

Terang format ebook anu tiasa dibaca ku Kindle anjeun

E-book mangrupikeun file digital anu ngandung buku atanapi judul penerbitan. Biasana éta disebut ebook, nami asalna tina istilah basa Inggris buku éléktronik. Mimitina, alat anu sanggup maca buku éléktronik bingung sareng istilah ebook sareng upami urang nambihan ieu longsoran akronim anu ngurilingan format ebook, kabingungan éta jelas. Ayeuna, sababaraha jalma terang persis canu formatna cocog sareng Kindle, anu maca buku e-book anu dianggap seueur janten eReader pangalusna.

Henteu sadaya pamaca e-buku tiasa maca format anu samiNormalna, unggal pabrik biasana kalebet hiji atanapi dua formatna sorangan ditambah format anu langkung umum anu henteu gratis. Dina format kelas kadua ieu, Epub menonjol, anu mangrupikeun format ebook gratis, txt, pdf atanapi dokumén dok. Ngeunaan jinis mimiti format, format propriétari anu kalebet pabrik ageung, biasana gumantung ka perusahaan, tapi sadayana diturunkeun tina format Epub anu dirobihna. Kalemahan sadaya ieu nyaéta lamun urang mésér ebook ti toko buku, kacuali urang ngagaduhan format gratis, urang moal tiasa maca éta dina pamaca ti toko buku anu sanés.

Kakurangan ieu biasana rada dibuktikeun dina kasus Amazon, anu pamiarsa, Kindle, aranjeunna ngan ukur maca sababaraha jumlah ebook, diantarana, opat format milik Amazon. Format ieu nyaéta Format Kindle 7, Format Kindle 8, format mobi sareng format prc. Format ieu boh pembaruan sapertos mobi atanapi Kindle Format 7 atanapi éta nyandak standar, format Epub salaku dasar pikeun nyiptakeun format ieu. Hiji conto anu saé nyaéta format Kindle 8. Tapi hayu urang tingali sacara langkung caket kana format ieu.

The Kindle Format 7 atanapi ogé katelah AZW

Dasar Kindle

Format Kindle ieu mangrupikeun pérsi ningkat tina format mobi. Dina 2008 Amazon mésér perusahaan Mobipocket sareng nganggo éta sadaya patén sareng produk perusahaan. Ieu henteu seueur tapi aranjeunna ngagaduhan naon anu paling ngaapresiasi Amazon, patén-patén pikeun format ebook, khususna format mobi. The format mobi nyobian nuturkeun aturan OpenBook, format anu dumasar kana standar wéb xml. Saatos pameseran, Amazon nyandak formatna, ngahargaan sadaya aturan sareng operasi na, sareng ngenalkeun DRM na nyalira, parangkat lunak anu ngawatesan panggunaan ebook kana akun atanapi alat anu tangtu, pikeun komérsialisasi ebook, ieu kumaha Format Kindle lahir 7 atanapi AZW.

Tulisan anu aya hubunganana:
E-buku murah

Ku jalanna waktos, Amazon eReaders mekar sareng aranjeunna parangkat lunak sareng format anu aranjeunna tiasa mainkeun, ieu sapertos kumaha urang tiasa ningali Format Kindle 8.

The Kindle Format 8 atanapi AZW3

Éta mangrupikeun évolusi tina Kindle Format 7, éta henteu deui ngandung format mobi ditambah lapisan anu nganggo drm tapi éta mangrupikeun hal anu sanés. Format Kindle 8 atanapi AZW3 mangrupikeun ebook anu nuturkeun standar EPUB3, anu aranjeunna ngempelkeun drm sareng napel ogé kana file dina format AZW atanapi Kindle Format 7 supados kompatibilitas sareng alat anu maca format anu lami. Nalika pormat mobi sareng Format Kindle 7 didamel, standarisasi format epub masih sauyunan sareng rada ngabingungkeun, janten Amazon henteu wani sareng format ieu dugi ka sumpingna AZW3. AZW3 henteu nganggo kakuatan HTML5 sapinuhna sabab sababaraha tag énggal henteu ngadukung aranjeunna sareng sababaraha anu luntur tetep nganggo éta. Salaku tambahan, standar CSS3 henteu sapinuhna dituturkeun, sababaraha elemen sapertos lapisan tukang anu tetep henteu saluyu sareng CSS3.

Format Kindle Mobi

Kindle

Babarengan sareng format Kindle ieu, Kindle eReaders ogé ngadukung format mobi, sanaos ngagambarkeun bagian anu pangkolotna di Amazon, format ieu tetep aya sareng Amazon terus ngadukungana dina eReaders na. Tangtosna, ngan ukur format anu gratis DRM, sakumaha anu parantos ditangtukeun ku Amazon. Masih Mobi bébas DRM gaduh sababaraha lapisan panyalindungan ti saprak didamel ku perusahaan Mobipocket ngawakilan format ebook anu kadua anu aranjeunna ciptakeun.

Tulisan anu aya hubunganana:
Naha anjeun hoyong terang kumaha waktosna pikeun maca buku? Halaman wéb ieu ngawartosan anjeun

RRC

Anu pangpayunna tina format anu diala Amazon ku pameseran perusahaan sareng anu parantos dikirimkeun ka pamiarsa na nyaéta format prc. Prc mangrupikeun format saderhana mirip pisan sareng format mobi tapi tanpa lapisan panyalindungan na, sahingga ayeuna sadaya pamiarsa anu maca format mobi biasana tiasa maca format prc. Jarang pisan ningali ebook dina format ieu, sahenteuna anu paling ayeuna, tapi kusabab henteu aya konversi anu sistematis tina katalog Kindle, perlu tetep format lami ieu ka pamiarsa, sahenteuna pikeun maca ebooks anu lami.

Salaku tambahan kana formatna, Kindle ogé ngadukung format sanés anu anu bogana sanés Amazon atanapi ngagaduhan lisénsi GPL. Diantara format ieu, PDF menonjol, format file anu sanés format ebook nyalira, tapi mangrupikeun jinis file anu tiasa dianggo pisan pikeun dibaca. Pdf kagolong kana Adobe sareng akronimna, Portable Document Format, ngarujuk kana fitur anu pangsaéna, portabilitas. Sanaos Adobe mangrupikeun pangembang utama pormat ieu, dina taun 2008 éta ngaleupaskeun sareng janten bagian tina Organisasi Internasional pikeun Standardisasi, anu janten format kabuka. Ieu ngajantenkeun format pdf sareng portabilitasna tiasa dianggo pisan dina Amazon eReaders, kumaha ukuran layarna, ayeuna kirang tina 9,7 ", ngajantenkeun sesah maca pikeun sababaraha jalma. Mimitina, ieu diusahakeun direngsekeun ku nyiptakeun Kindle anu langkung ageung, Kindle DX anu kawéntar, tapi eReader ieu gancang ditingalkeun pikeun milarian metode alternatif sapertos ngarobah dokumén pdf kana format Epub atanapi ngan saukur ngaoptimalkeun pdf kana ukuran layar.

Hurung lawas sareng énggal

Si Kindle ogé éta sanggup ngadukung format anu lami, sapertos txt atanapi html. Anu mimiti, txt mangrupikeun format paling saderhana anu aya di dunya komputer. Seueur urang parantos damel sareng format ieu, éta mangrupikeun format anu dibangkitkeun Windows Notepad, tapi ayeuna maca dokumén salaku buku dina format ieu mangrupikeun tugas anu sesah kusabab format ieu henteu mikawanoh pilihan éditan dasar atanapi tina tata ruang téks.

Kadua pormatna, html, nyaéta pormat anu dianggo dina Wéb sareng tiasa dibaca ku panyungsi naon waé. Ayeuna aya lima vérsi basa ieu. Kindle eReaders ngan ukur sanggup maca opat format kahiji, anu terakhir, html5, ngan ukur sawaréh tiasa mikawanoh, sabab standarisasi na nembé pisan anyar. Sanaos éta mangrupikeun format anu langkung majemuk tibatan txt, html sanés mangrupikeun format anu idéal pikeun maca ebook. Maca format ieu ngamungkinkeun urang ningali halaman wéb dina kindle kami sareng napigasi ngaliwatan panyungsi dasar anu parantos dikenalkeun ku Amazon dina alatna. Nanging, ieu moal ngijinkeun kami maca dokumén anu dilebetkeun kana téknologi wéb sanés sapertos flash atanapi aspék-aspék tertentu dina JavaScript.

Pamiarsa pamiarsa anu paling anyar parantos ngalebetkeun bacaan tina format doc sareng docxFormat ieu dihasilkeun ku Microsoft Word sareng mangrupikeun alternatif anu nyata pikeun ebook anu didamel dina txt. Béda sareng txt, dokumén sareng dokumén docx ngamungkinkeun kami gaduh buku anu diédit sareng diformasikeun kanggo dibaca. Tapi dua format ieu henteu dimaksad janten ebook ogé, janten panggunaanna gaduh sababaraha kakurangan dina pamiarsa mana waé. Salah sahiji kakurangannana nyaéta ukuran file. Upami urang tingali ukuran ebook kalayan format AZW sareng AZW3, ieu henteu ageung pisan, biasana bieu ngaleuwihan dua megabyte, nanging, hiji ebook dina format doc atanapi docx tiasa nempatan dugi ka 3 kali deui, janten langkung sesah pikeun ngatur sareng dianggo ku Kindle.

EReaders mangsi éléktronik, nyaéta, Kindle, ogé tiasa baranahan gambar, sanaos henteu warnana, upami anjeun tiasa ngahargaan kontras sareng robihna nada. Ieu dina Kindle pangénggalna, anu ngagaduhan téknologi tampilan tinta éléktronik pangénggalna sareng ogé résolusi anu luhur, diapresiasi pisan. Upami anu urang hoyong tingali nyaéta gambar dina Kindle Fire, sajaba ti éta di luhur urang tiasa waé ningali gambar na warna. Format gambar seueur sareng rupa-rupa, tapi teu aya Kindle anu tiasa maca sadaya format. Hal anu saé ngeunaan ieu nyaéta Amazon parantos jaga supados pamiarsa na tiasa maca format gambar anu paling populér. Janten, format gambar anu bakal disokongna nyaéta jpg, png, bmp, gif.

Format ebook anu tiasa dibaca Kindle Fire

Format Kindle
nu Seuneu Kindle bisa dianggap salaku kelas kadua pamiarsa Kindle sanaos teu aya anu nyauran aranjeunna sapertos kitu. Sipat alat tina kulawarga Kindle Fire nyaéta tablet, sanaos perangkat lunak na pisan, berorientasi pisan kana dunya maca, dugi ka sanajan ukuran layar alat anu aya, parantos dipilih pikeun masihan anu maca langkung raoseun nalika maca.

Seuneu Kindle mawa haté na versi Android anu disaluyukeun ku Amazon sorangan, sistem operasi sapertos kitu disebut FireOS. Sacara umum, éta tiasa disebatkeun yén janten tablet sareng gaduh Android, Kindle Fire tiasa ngadukung format naon waé, nanging Amazon tina modél anu mimitina ngagaduhan kamungkinan masang aplikasi naon waé ti Play Store sahingga urang ngan ukur tiasa maca format anu nyaritakeun urang Amazon kecuali kami ngaganggu parangkat lunak Amazon.

Mimitina, nalika urang mésér Kindle Fire urang sareng ngahurungkeun, urang tiasa maca salah sahiji format ebook anu parantos kami sebutkan di luhur, tapi urang ogé tiasa maca format multimédia anu sanésna éta henteu aya hubunganana sareng ebook, éta bakal pitulung hébat terang nalika nganggo ebook interaktif.

Dina sababaraha bulan terakhir, Amazon parantos nambihan jasa Audible kana ékosistem na. Ieu parantos ngajantenkeun alat anu gaduh layar tinta sanés éléktronik tiasa maénkeun format audio, utamina format aplikasi anu tiasa didangukeun, nyaéta aax.

Amazon

Format anu tiasa didangukeun mangrupikeun salah sahiji format anyar anu diwanohkeun ku Amazon kana alat anjeun nganggo layar lcd atanapi layar warna. Alat-alat ieu langkung kuat tibatan eReaders, anu hartosna yén éta tiasa ngadukung sajumlah format anu langkung ageung, henteu ngan ukur anu dikenal pikeun ebook tapi format sanés anu masihan kami aksés kana pidéo pidéo, audio sareng wéb anu lengkep.

Diantara format video, mkv sareng mp4 menonjol, sanaos aranjeunna ogé maca 3gp sareng vp8 (webm). Dina format audio, salian ti format aax, aranjeunna ogé sanggup maénkeun file mp3, file OGG, format audio gratis anu tiasa sami sareng file mp3 sareng klasik kalayan perpanjangan WAV.

Sakumaha urang parantos nyarioskeun sateuacanna, urang tiasa ngarobih parangkat lunak Kindle Fire, boh ku nambihan aplikasi nganggo apk atanapi ku hacking tablet. Dina kasus anu kadua, Amazon henteu tanggel waler pikeun garansi, janten henteu disarankeun pikeun ngalakukeun éta pikeun maca ebook dina format epub, tapi dina kasus anu munggaran, éta tiasa dilakukeun sareng éta bakal ngamungkinkeun urang nambihan format ebook énggal sapertos format Epub. Ieu bakal diakuan ku Kindle Fire urang upami urang masang aplikasi sapertos Aldiko atanapi FbReader. Aplikasi ieu tiasa dipendakan di toko Google, di toko Amazon komo dina halaman wébna, janten kéngingkeun saderhana sareng instalasi gampang dilakukeun. Sakali aplikasi na dipendakan, urang simpen dina tablet sareng tandaan pilihan pikeun "masang tina sumber anu teu dikenal" anu bakal ngamungkinkeun kami masang aplikasi anu dipikahoyong.

Ieu kasarna teh Format Kindle yén Amazon eReaders ngadukung sareng kuring nyarios kasarna sabab kami henteu ngincer detil téknis anu bakal ngabingungkeun pamaca rata anu ngan ukur hoyong terang naha ebook anu anjeunna atos ngagaduhan Kindle tiasa dibaca atanapi henteu.

Kami arepkeun sareng sadaya inpormasi ieu, anjeun parantos langkung jelas format naon anu dibaca Kindle sanaos upami anjeun gaduh patarosan, tinggalkeun kami koméntar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

16 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   l0ck0 cenahna

    Teu aya ePub ??
    Teu aya eReader

  2.   Nacho Morato cenahna

    hahaha, nyimpulkeun tulisan anjeun teu gaduh saingan

  3.   mikij1 cenahna

    Abdi gaduh seuneu anu hurung sareng henteu. Pikeun maca kuring henteu yakin. Serius, éta anéh anéh. Kuring tiasa nyéépkeun jam-jaman maénkeun NBA sareng nonton pidéo sareng surfing sakedik tapi maca buku sareng kacaangan ngaganggu pisan kuring. Kuring henteu terang kunaon maca upami ngaganggu kuring sareng sésana sanés seueur tapi éta sapertos kitu. Pikeun maca kuring resep tinta éléktronik ti Paperwhite kuring.

  4.   Jorge Carlos cenahna

    Anjeun serius henteu maca ePub?
    Éta kuring badé mésér Kindle Paperwhite, sabab kuring maca éta ayeuna nyayogikeun rohangan 4GB. janten anjeun tiasa nempatkeun langkung seueur ebooks. Babaturan anu ngawartosan yén éta tiasa tapi kuring hoyong anu ngawartosan upami tiasa maca ePubs dina Paperwhite.
    Wasalam

    1.    Daniela cenahna

      Sakumaha ceuk Victorio sareng program Calibre, anjeun tiasa ngaléngkah kalayan sampurna ti hiji format kana format anu sanés kirang ti menit, janten upami anjeun resep kana Kindle, éta sanés halangan pikeun aranjeunna henteu maca ePub. Kuring gaduh Paperwhite sareng sadaya buku anu kuring unduh aya dina ePub sareng kuring henteu kantos ngalaman masalah pikeun maca dina eReader sabab kuring ngarobahna sateuacan mindahkeun kana AZW3

  5.   Victorio cenahna

    Kaliber ngarobah sareng ngédit format buku digital, kuring gaduh tablet anu maca epub sareng kindle anu berbunyi AZW3, kalayan program ieu kuring ngalih tina hiji format kana format anu séjén tanpa masalah.

    1.    Ma. Joseph cenahna

      Hai, kuring nembé nurunkeun haliber sareng teu tiasa ngarobih pormat janten AZW3 kusabab DRM
      Punten, naon anu kuring tiasa lakukeun?

  6.   Pedro Jose cenahna

    Ngagunakeun JailBreak sareng masang CoolReader anjeun tiasa maca format naon waé anu anjeun pikahoyong

  7.   Jorge Carlos cenahna

    Daniela sareng Pedro Jose, hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun, saur kuring dinten ayeuna kuring kéngingkeun Paperwhite, anu kuring caket sareng Game of Thrones teras kuring angkat ka saga Dune, kuring biasa maca dina iPad tapi Abdi ngicalna kanggo ngempelkeun sareng mésér laptop, janten éta bakal ngajantenkeun kuring maca tina pangkonan.
    Pedro Jose, naha kuring tiasa ngadamel JB kalayan versi kertas anu paling anyar? aya naséhat pikeun éta?
    Hatur nuhun kana koméntar anjeun

  8.   Zorak cenahna

    Kuring kantos gaduh paperwhite salami 2 taun sareng ngagaduhan pro sareng kontra. Salaku ereader, éta cocog pikeun maca. Bérés pisan sareng raos umum saé. Kitu cenah, aya hal-hal anu henteu saé jalanna. Salaku conto, peramban ékspérimén perennial mangrupikeun kualitas paltry. Panarjamahna henteu tiasa dipilih, upami anjeun resep Bing Panarjamah ogé, upami henteu, anjeun kedah sabar. Salajengna, éta henteu kalebetkeun tina salah sahiji bahasa semenanjung sapertos Catalan, Basque, jsb.

  9.   Pedro Jose cenahna

    Jorge Carlos, Milarian ku Google, éta Sederhana pisan

  10.   Jorge Carlos cenahna

    Kuring parantos ragu antara kindle paperwhite sareng Samsung Note 8.
    Kauntungannana Catetan nyaéta ngagaduhan kapasitas langkung seueur sareng tiasa ngalakukeun hal-hal sanés. Patarosanna kumaha maca sareng modeu maca na.

  11.   marcelo cenahna

    Kuring gaduh patarosan ... Kuring gaduh buku anu parantos diunggah kana amazon, éta ngagaduhan gambar antara paragraf (nganggo kecap) sareng anu leresna kuring ngalaman kasulitan anu hébat pikeun ngajajarkeunana sareng tempatna sakumaha kuduna. Nya kitu ogé, nalika kuring parantos unggah ka amazon, janten kuring mutuskeun nyandak gambar tina buku kuring, anu matak kuring hariwang. Dupi anjeun ngabantosan kuring pikeun méréskeunana? Hatur nuhun

  12.   Josefa cenahna

    Kuring nembé mimitian ku Kindle sareng buku-buku anu kuring atos ditingalikeun teu kamana waé. Abdi gélo !!!!!!

  13.   Matias cenahna

    Halo, kuring tiasa kéngingkeun Kindle generasi ka-4. Kusabab ieu, kuring hoyong terang upami format Kindle azw3 leres-leres mundur.
    Éta kajadian yén alat generasi kaopat ngan ukur ngadukung format azw sareng kuring henteu terang naha format azw3 tiasa dianggo di dinya. hatur nuhun

  14.   Jenny cenahna

    Halo, kuring ngaunduh kindle pikeun pc sareng dinten mimiti kuring maca sareng éta tiasa dianggo kalayan saé tapi henteu hoyong diinisialisasi, éta tetep aya nginisialisasi. Kumaha kabarna? Naon anu kuring tiasa lakukeun. abdi gaduh windows 10 sareng kuring ngagaduhan 34 bit sareng 64 bit kaliber. ogé pikeun maca epub.