Tautan atanapi catetan kaki?

Tautan atanapi catetan kaki?

Kalayan munculna ebooks, seueur kontropérsi lahir, henteu ngan ukur di tingkat pasar tapi ogé nalika nyiptakeun produk sareng cara nyiptakeun produk éta anu dugi ka ayeuna didamel nganggo pulpén sareng kertas. Deui di 2011, éta New York Times medarkeun tulisan anu judulna Naha E-Book Maéhan Catetan Catetan? Tulisan anu ngajelaskeun catetan kaki tapi di luar téks, aya kritik anu parah kana profesi penerbit sareng buku éléktronik. Témbal berkun nyokot tulisan kontroversial ieu dina blogna sareng terus masihan langkung umpan pikeun pendapat kritis, kalayan nekenkeun khusus médan penerbit. Nota kaki sok diasimilasi ka tautan dina bentuk éléktronik, tapi Naha éta parantos jelas pisan?  Langkung ti tilu taun sadaya ieu parantos kalangkungan sareng kontropérsi naha badé nambihan tautan atanapi ngagambarkeun catetan kaki masih valid, sababna: pamekaran ebook parantos difokuskeun kana bidang bisnis atanapi henteu kana anu propésional.

Catetan kaki = kakait

Sateuacan neraskeun, kuring hoyong ngadamel réfléksi anu aya dina tulisan boh dina Blog Berkun aranjeunna parantos tapi ulah ngaliwat kana definisi na. Hal anu pangpayunna nyaéta ningali naon anu urang hartosna ku catetan kaki sareng upami éta saluyu sareng gambar tautan anu ayeuna. Numutkeun ka RAE, catetan kaki nyaéta:

Perhatosan, panjelasan, koméntar atanapi berita naon waé anu dicetak atanapi naskah diluar téks

Ku diémutan ieu, naon waé anu aya diluar téks buku bakal janten catetan kaki atanapi handapeun halaman, tapi éta bakal janten catetan catetan. Trend mayoritas sok nempatkeun catetan kaki sateuacan akhir buku atanapi téks, kumargi anu baheula langkung gampang dibaca tibatan anu terakhir.

Sajauh seueur anu nuturkeun standar ieu sareng nyiptakeun visual stand-in pikeun e-book pikeun nunjukkeun yén éta mangrupikeun catetan kaki. Anu sanésna, langkung sadar kana naon anu aranjeunna laksanakeun, parantos ngabaktikeun diri pikeun nyiptakeun tautan html anu has anu kirang langkung hartosna anu sami, tapi henteu leres-leres sami.

Nalika kami nganggo tautan html, anu kami lakukeun nyaéta ngaitkeun kecap atanapi kecap sareng ngirim anu maca ka anu sanés 'texting'kalayan catetan kaki anjeun atanapi' tautan '. Nyaéta, saolah-olah nalika urang maca buku, tibatan nempatkeun catetan kaki, urang kedah milarian kecap atanapi ideu éta dina buku sanés sareng teras teras-terasan dugi ka réngsé tautan anu munggaran, maka urang teraskeun sareng anu kadua sareng saterusna, urang maca yén pikeun maca buku kalayan sistem ieu urang peryogi sahenteuna lima taun. Ieu masalah anu teu acan beres lengkep kumargi format halaman dina hiji ebook teu acan didirikeun, janten tautan sareng catetan kaki sadayana pantes.

Pendapat

A apriori, sakabeh masalah ieu siga anu sengketa atah, a geek whim anu teu raoseun, tapi salah sahiji kacindekan anu anjeunna tarik pisan berkun salaku panulis tulisan New York Times nyaéta yén ebook henteu maéhan atanapi maéhan buku éta, ebook maéhan halaman sareng dugi ka kami sadar, kami bakal terus merjuangkeun naha nempatkeun catetan kaki, tautan atanapi aksésoris digital sanés anu ngeuyeuban bacaan tapi éta henteu nyumbang naon waé. Kuring pikir kalayan sadayana yén parantos waktuna pikeun nangtoskeun halaman ebook, ukuran naon anu kedahna, jinis font naon, jarak garis, sareng sajabana ... sareng sisihkan hal-hal banal sapertos dina Waktos na lami sapertos harga atanapi formatna. Naha anjeun henteu nyangka?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.