Naha eReader urang tiasa katépaan virus komputer?

Naha eReader urang tiasa katépaan virus komputer?

Sapanjang dinten ieu sareng kapungkur, di Amérika Serikat berita parantos nyebarkeun éta eReaders tiasa gaduh virus komputer sareng ngarusak alat urang, utamina upami eReader anu dimaksud nyaéta Kindle, kumargi anu terakhir dianggo jaringan 3G tina héndsét sareng tablet. Nyanghareupan warta ieu langkung teu masuk akal tibatan anu nyata, kuring parantos mutuskeun ngadamel tulisan pikeun jalma-jalma anu henteu sadar kana masalah éta sareng masihan terang kana hal éta.

Naon ari virus komputer?

Saprak mimiti komputasi, program éta anu henteu ngalaksanakeun naon anu dipikahoyong atanapi panginten, éta parantos disebat «virus»Hiji kecap anu henteu leres kalayan kanyataan tapi urang jaga supaya henteu yakin. Naon anu urang nyauran virus komputer teu langkung ti program, anu ngagaduhan fungsi anu khusus, dina sababaraha kasus nyaéta ngarusak sésana sistem, tapi panginten ngagaduhan tujuan pikeun néwak kecap akses atanapi ngan saukur ngadamel lauk némbongan dina layar. Penting pikeun tetep aya dina pikiran ieu sabab seueur anu mopohokeun éta. Aranjeunna hilap nalika aranjeunna nyangka yén virus komputer anu aya dina Windows tiasa ditransferkeun ka telepon sélulérna anu nganggo ios atanapi Android, upami Office henteu tiasa dianggo dina Android, Naha program anu ditulis pikeun Windows tiasa dianggo dina Android? Nya kantenan henteu, kumargi program virus atanapi komputer henteu mikawanoh sistemna, maka éta henteu jalan. Upami éta tibalik, hal anu sami bakal kajadian.

Tapi aya virus sanés anu dianggo ngalangkungan pangotéktak sareng maok kecap akses atanapi inpormasi pribadi. Leres ieu «virus»Tiasa dianggo dina eReader kami, tapi eReader kami (salaku aturan umum) nganggo Android atanapi Gnu / Linux. Ieu ngandung harti yén supados program tiasa dianggo diantara file sistem, éta kedah ngagaduhan ijin Administrator, anu biasana henteu ngagaduhan anu gaduh eReader. Teras, upami anjeun kéngingkeun ijin éta, anjeun kedah nyerat kana mémori sistem, mémori anu disumputkeun janten ogé «virus»Éta bakal lirén damel atanapi henteu tiasa ngahontal naon-naon sabab éta henteu tiasa aksés mémori.

Langkung tip pikeun nyingkahan virus

Ayeuna, teu aya antivirus pikeun eReaders, upami aya anu ningali program anu tiasa dianggo sapertos kitu. Hal sanésna nyaéta aya pikeun tablet, tapi dina ieu masalahna sanés, kumargi dina hal ieu tablet henteu tiasa dianggo sapertos eReaders. Upami urang hoyong nyegah nyeri sirah, anu pangsaéna nyaéta pencegahan. Upami urang ngenalkeun naon waé Ebook bébas DRM dina eReader kami, tingali ukurananaUpami ebook henteu ngagaduhan anu disumputkeun, éta moal nempatan langkung ti 2 Mb, upami éta langkung seueur, percanten ka ebook. Upami anjeun tiasa, ngagaleuh atanapi ngaunduh ebook ti toko atanapi penerbit anu terkenal atanapi serius. Sababaraha kali dianggo ebooks milarian google éta tiasa langkung parah tibatan mayar ebook. Sareng teras-terasan nganggo manajer ebook sapertos Caliber, alesan anu terakhir nyaéta upami ebook mangrupikeun virus atanapi gaduh virus, manajer ebook bakal masihan masalah nalika ngatur ebook sareng tiasa ngingetkeun urang yén éta sanés ebook anu dianggo .

Ieu sababaraha saran pikeun ngingetkeun urang upami ebook mangrupikeun virus atanapi henteu, yén sanaos éta henteu tiasa dianggo dina eReader kami, aranjeunna tiasa ngaganggu urang maca anu saé, sabab éta mangrupikeun ebook anu henteu. Naha anjeun tiasa mikirkeun tips deui? Naha aya anu ngalaman serangan liwat peramban eReader? Kumaha saur anjeun ngeunaan alarem?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kaamanan komputer cenahna

    Pos anu saé pisan, anu leres nyaéta diperyogikeun pikeun jalma-jalma pikeun terang sareng ngartos yén ereaders tiasa dianggo bénten-bénten sareng tablet atanapi jinis komputer anu sanés.

  2.   Sandra cenahna

    Abdi gaduh virus, won't éta moal ngantep kuring nambihan buku énggal, ngarobih bahasa, atoh, sigana éta beku, éta ngan ukur ngamungkinkeun kuring maca buku anu kuring kantos simpen kana virus, anu sanésna hapus, éta ngonci, abdi ngareset na aranjeunna dihapus 🙁 éta pikareueuseun

  3.   Carla cenahna

    Sigana mah Kindle kuring aya anu lepat, kuring henteu terang naha nyebut éta virus saatos maca tulisan, naon anu dilakukeun nyaéta ngagedékeun hurup ku nyalira, halaman paaar, balik deui, gentos buku, tanpa kuring ngalakukeun nanaon pisan . Éta dipimilik, éta énggal dina tés kuring ngagaduhan vérsi anu sateuacanna sareng kuring henteu kantos ngalaman masalah. Patarosan na, upami kuring pormat Kindle éta tiasa ngabéréskeun masalahna, hatur nuhun pisan sateuacanna!

    1.    Diego cenahna

      Halo, hal anu sami kajadian ka kuring, naha anjeun tiasa méréskeunana? Naon?