Kobo Elipsa, e-reader hibrida anu ayeuna kalebet buku catetan [Tinjauan]

Kobo sigana bakal tékad pikeun nuluykeun nawiskeun alternatif, hawa seger sareng pembaharuan dimana merek e-book anu sanésna siga anu ngeuyeumbeu mangtaun-taun ayeuna. Kusabab kitu, kami henteu ngembarkeun kalayan bungah pisan sagala jinis berita yén jenis alat ieu anu ditampi waktosna. Kami nembé ngawartosan anjeun ngeunaan Kobo Elipsa, alat hibrid anu Kobo hoyong ngamajukeun konsép e-Reader.

Kami ningali sacara jero kana Kobo Elipsa anyar, buku e-book anu kadang-kadang janten buku catetan berkat gaya rambut anu pikaresepeun sareng seueur hal-hal anu téknis. Pendakan sareng kami sacara jero Kobo Elipsa anu anyar ieu sareng sadaya kakuatanana, ogé kalemahanana tangtosna.

Waktos ieu urang hoyong ngiringan analisis sareng pidéo kolega kami ti Actualidad Gadget di mana anjeun bakal tiasa ningali unboxing alat, eusi kotak sareng tayangan anu mimiti gancang. Kami ngarékoméndasikeun anjeun ningali éta.

Desain: Campuran antara kanyamanan sareng hibridisasi

Alat Kobo anu énggal, sapertos biasana, parantos didamel dina palastik hideung anu cukup ngusir sidik sahingga rada hampang. Ieu ditarjamahkeun kana total beurat 383 gram, hal anu jelas hampang pikeun produk anu ukuran 193 x 227,5 x 7,6 milimeter. Éta nawiskeun kami layar sakitar 10,3 inci, sami sareng ampir lambaran buku catetan. Salaku tambahan, kami mendakan panasaran yén bagian tukangna ngagaduhan séri bantalan pikeun ngadukung alat dina nyerat, dina cara anu sami salah sahiji sisina langkung ipis tibatan anu sanés. Sisi "langkung kentel" persis dimana palabuhan USB-C bakal aya, ogé hiji-hijina tombol anu disertakeunna pikeun hudang sareng ngonci alatna, sapertos sésa buku Kobo.

Hareup Kobo Elipsa

The Kobo Elipsa parantos raoseun pikeun kami dina sababaraha dinten maca, sacara jujur ​​kami kaget ku enteng nunjukkeun ukuranana, tapi, urang kedah nyarios yén hal-hal bakal robih upami urang nganggo paséa sareng patlotna, dimana beuratna bakal janten ningkat sacara signifikan. Dina cara nu sami, urang nyarankeun yén upami urang badé nganggo éksklusif pikeun maca, urang nganggo éta tanpa Saré Saré, nyaéta ngan ukur ku karét, pikeun ngahemat kami sababaraha nyeri panangan anu sanés. Hal anu sami kajadian sareng ukuran layar anu hébat pisan, sabab ngagaduhan bingkai sisi katuhu anu jelas, éta bakal ngamungkinkeun urang maca tanpa mendakan wates postur.

Ciri téknis

Kobo parantos tiasa dianggo dugi ka mungkin ku wates téknis, anu sanaos aranjeunna henteu nawiskeun panyebaran perangkat keras anu teu biasa, kami kaget ku hasil akhir. Sedengkeun pikeun layar, urang gaduh panel E-Ink Letter 1.200 tina 10,3 inci, dina total 26,16 inci, nawiskeun kami résolusi 227 DPI sareng 1404 x 1872 dina babandingan na. 

Dina tingkat mémori internal urang bakal ngaraos teu kirang ti 32 GB, yén sanaos katingalina langkung cekap kanggo buku éléktronik, sareng éta, éta tiasa disaluyukeun upami urang ngerjakeun PDFs sareng nyiptakeun buku catetan sorangan (anu bakal dibahas engké).

Naskah Kobo Elipsa

Sadaya ieu dipindahkeun ku olahanr multi-core dugi ka 1,8 GHz yén Kobo parantos dipasang, ngajalankeun sistem operasi kalayan ampir teu aya parobihan, utamina upami urang ngabandingkeun sareng versi sateuacanna sapertos Aura, dimana aranjeunna ngan nambihan bagian "Notebooks" énggal. Urang gaduh mémori RAM 1 GB anu mindahkeun Sistem Operasi enteng sareng dibarengan ku tingkat konéktipitas anu saé sapertos Wi-Fi sareng port USB-C.

Otonomi sareng pangalaman visi

Kobo Elipsa dipasang dina batré 2.400 mAh, Anu henteu goréng pisan upami urang ngemutan yén éta mangrupikeun buku éléktronik, sareng utamina upami urang ogé gaduh paningkatan kacaangan layar Kobo Kenyamanan Lampu dugi ka 10% tibatan totalna. Otonomi bakal gumantung kana jumlah anu ageung kana panggunaan Stylus sareng kacaangan cahaya, urang sacara harfiah teu tiasa meakeunana ogé kami parantos niténan panurunan batréna anu langkung jelas tibatan dina alat Kobo sanésna urang nyarioskeun ukur ngeunaan maca buku.

Kobo Elipsa Lampu

Layar anu parantos urang bahas sateuacanna, parantos ningkat pisan dina hal pencahayaan, kanyataanna, 10% luhur éta henteu diperyogikeun pikeun ningali eusi di luar sareng kuring ampir bakal nyarios siga kaleuleuwihi pikeun kuring, sabab éta malahan tiasa ban urang kaluar. Kaleresan aya dina Kobo Elipsa ieu urang mendakan anu sigana kuring salaku cahaya anu pangsaéna. Ngamangpaatkeun fungsionalitas Lampu Lampu sareng Mode Wengi urang tiasa ningkatkeun kasabaran urang pikeun maca dina kondisi pencahayaan anu parah.

Cover Saré sareng Stylus, dua asesoris anu ngarobih sadayana

Pek anu dianalisis, anu parantos dijual dina halaman wéb Kobo, bakal nambihan Saré Saré, sampul anu mimitina bakal dijantenkeun panyalindungan pikeun Elipsa urang tanpa seueur teuing kerumitan, sareng anu urang tiasa sacara magnét nambihan "tirai" éta Éta bakal meta salaku pangrojong pikeun stylus sareng pikeun Elipsa upami urang hoyong ngerjakeunana. Kualitas kulit simile anu dianggo héjo pikeun tésna héran, ogé gampang dipasangna. Kuring terkejut yén stilus tiasa gampang marengan urang ngalangkungan Saré Saré. Kuring parantos mendakan éta janten unsur anu saé pisan sareng pikaresepeun pikeun dianggo, sanaos sakumaha anu parantos urang carioskeun sateuacanna, upami urang badé maca sacara rutin, cita-citana nyaéta miceun "tirai" tina Cover Saré anu otomatis ngahalangan sareng ngaktipkeun Kobo Elipsa nalika nempatkeunana sareng dicandak dipareuman.

Hareup 2 Kobo Elipsa

Pikeun bagian na, Stylus mangrupikeun alat saderhana anu bakal dianggo dina batréna sareng anu otonomi na urang sacara jujur ​​henteu terang ayeuna-ayeuna. Batré anu kalebet dina kotak anu sami (hal anu kedah diapresiasi), sareng anu ieu ukuranana cukup standar, nyaman sareng enteng. Nib tiasa diganti sareng ngaréspon tekanan, nganteurkeun hasil anu cukup akurat sanaos 'lag input' tina layar mangsi éléktronik. Maka urang gaduh dua tombol langsung kalayan fungsionalitas anu béda dina stilus éta nyalira sareng éta ngamungkinkeun kami ngédit PDFs, nyiptakeun buku catetan pribadi urang sorangan sareng ogé nyerat langsung dina buku anu urang baca.

Pendapat editor

Pangalaman maca kuring sareng Kobo Elipsa parantos pikaresep, sanaos ieu mangrupikeun e-book anu ageung pisan upami urang ngan ukur badé nganggo éta kanggo maca. Di sisi anu sanésna, Kami gaduh hibrid nganggo asesoris sapertos panutup sareng kamungkinan ngamangpaatkeun kapabilitas stylus anu janten alat anu cukup buleud. Produk anu jelas henteu museur ka pangguna anu dimimitian ku buku éléktronik, tapi éta tiasa janten tambihan anu berguna pikeun pangguna anu parantos kenal kana éta.

Élips
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 5 bentang
399
  • 100%

  • Élips
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir:
  • layar
    Penerbit: 95%
  • Portabilitas (ukuran / beurat)
    Penerbit: 95%
  • neundeun
    Penerbit: 100%
  • Hirup Batré
    Penerbit: 100%
  • Iluminación
    Penerbit: 100%
  • Format dirojong
    Penerbit: 90%
  • Conectividad
    Penerbit: 80%
  • harga
    Penerbit: 90%
  • usability
    Penerbit: 90%
  • Ékosistem
    Penerbit: 90%

Pro sareng kontra

Naros

  • Paket lengkep anu kalebet Stylus sareng Sleep Cover
  • Hibrid pinuh munggaran di pasar
  • Gagasan unik dugi ka ayeuna di pasar
  • Tingkat panyegaran anu saé tina Carta 1200 anu énggal

Kontra

  • Tutorial bubuka dina UI teu aya
  • Respon sakedik langkung gancang diperyogikeun dina OS
 

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)