Kobo Clara HD janten tablet hatur nuhun kana PostmarketOS

Kobo Clara HD sareng PostmarketOS Ereaders biasana ngagaduhan umur anu panjang upami diperlakukeun kalayan saé, tapi sanaos hirup anu lami ieu, aya waktos dimana pangguna lirén gaduh dukungan sareng kasaluyuan sareng format énggal, program énggal, pembaruan énggal, jst.

Ieu anu kajantenan kana sababaraha model ereaders ti Amazon, Kobo, Onyx Boox, Tagus, jst.

Tapi sanaos sadayana, aya proyek anu dumasar kana masihan kahirupan anyar pikeun alat éta. Ieu kasus proyek PostmarketOS anu ngahirupkeun alat lami nganggo Android atanapi kernel Linux. Salah sahiji alat anu parantos masihan kahirupan énggal nyaéta Kobo Clara HD, Kobo Rakuten eReader anu diwanohkeun sababaraha taun ka pengker tapi anu kasuksésan anu luar biasa ngajantenkeun perusahaan terus ngicalna.

PostmarketOS mangrupikeun proyék gratis dumasar kana distribusi gnu / linux Alpine Linux. Distribusi ieu fokus kana ngagunakeun parangkat lunak éta meryogikeun sababaraha sumber sareng pakakas kakuatan low pikeun masang sareng ngoperasikeun dina alat portabel sareng mobile. Alat-alat utama anu ngadukung sistem operasi ieu nyaéta smartphone, tapi ayeuna aya sababaraha modél tablet sareng ereader anu kompatibel atanapi anu ngagaduhan PostmarketOS.

Modifikasi anu dilakukeun ku PostmarketOS dina Kobo Clara HD henteu kalebetkeun kana jaminan anjeun, janten upami urang nembé ngagaleuh alat éta henteu disarankeun pikeun ngalakukeunana, sahenteuna upami urang paduli ngeunaan garansi.

El Kobo Clara HD Éta dilengkepan kernel Linux janten ku ngarobih file anu tangtu dina mémori alat urang tiasa ngarobah alat kana tablet nganggo layar mangsi éléktronik.

Upami urang ningali file alat dina wiki PostmarketOS urang tingali yén masih aya unsur anu henteu jalan, tapi tétéla elemen ieu henteu sayogi dina Kobo Clara HD sapertos kaméra, télépon atanapi akselerasi 3D. Maksudna, urang tiasa ngalakukeun pamasangan tanpa résiko yén unsur naon waé lirén damel.

Dina wiki PostmarketOS kami mendakan metoda instalasi ogé tutorial anu diperyogikeun pikeun operasi anu leres. Dina gudang gitlab tina tim anjeun ngembangkeun, jetomit parantos nyebarkeun file anu diperyogikeun pikeun dipasangna.

Pangwangunan ieu sanés ngan ukur aya dina eReader. Sababaraha taun ka pengker urang ngobrolkeun Kindleberry Pi, proyék anu nganggo layar Kindle salaku Monitor e-ink kanggo dianggo ku Raspberry Pi. Dina kasus Kobo Clara HD, pamekar parantos milih pikeun masang sistem dina ereader, sababna kusabab kakuatan alat ieu sami sareng upami henteu langkung ti Raspberry Pi anu munggaran anu ngadamel Kindleberry Pi, nyimpen elemen kami sareng janten proyek anu paling portabel.

Naha masuk akal pikeun masang PostmarketOS dina Kobo Clara HD?

Boh anu nyiptakeun proyék atanapi urang jaga naon anu tiasa kajantenan pikeun tukang maca anjeun. Sanaos seueur anu parantos nuturkeun kana serat sareng parantos ngajantenkeun, meureun aya kasalahan sareng ereader lirén damel. Kami ogé henteu ngagaduhan gambar parangkat lunak Kobo Clara HD, janten upami aya anu lepat kami moal tiasa uih deui. Kitu cenah, urang kedah naroskeun ka diri urang sorangan, naon gunana masang ieu dina Kobo Clara HD? Dina waktos urang nyerat ieu urang kedah nyarios kitu éta ngan ukur ngagaduhan monitor e-ink alit sareng murah pikeun ngalakukeun hal-hal alit sapertos parios kalénder, parios email, sareng sajabana. Tapi kami moal tiasa nonton pilem, ngupingkeun musik, atanapi ngédit pidéo atanapi nganggo alat salaku konsol gim.

Mertimbangkeun yén ereader masih dijual sareng nampi pembaruan, sigana aya kasalahan pikeun masang PostmarketOS, nanging, dina sababaraha taun, nalika alatna henteu parbarui, éta panginten janten masang PostmarketOS sareng anggo alat salaku monitor e-ink atanapi panel sekunder pikeun ningali email atanapi kalénder Naon anu anjeun pikirkeun? Naha anjeun bakal ngalaksanakeun hack ieu ka Kobo Clara HD anjeun atanapi naha anjeun ngajaga éta salaku maca ebook saderhana? Naha saur anjeun ereaders bakal ngagaduhan kahirupan kadua salaku panel tinta éléktronik?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.