Kawat cucukan

Dinten kuring angkat ka payun indung kuring aya di sisi kuring. Anjeunna hoyong masihan kuring nangkeup, tangtosna, tapi kuring henteu tiasa bales. Anjeunna, dinyenyeri ku panolakan kuring anu teu bisa dihindari, sadar kana sagala léngkah kuring, saolah-olah ngalakukeun éta anjeunna tiasa ngarekamna salamina dina mémori na sahingga kenangan kuring nyuuh ka bumi. Bapa kuring henteu merhatoskeun kuring. Digantelkeun sareng tongkatna, anjeunna leumpang ti dieu ka ditu, anjeunna ngalangkungan ruang tamu bumi alit kami siga anu mangrupikeun adegan penghargaan olahraga, mindahkeun korsi di ditu, ngurilingan sofa didinya. Anjeunna ngalih kalayan katerampilan anu hébat sareng éksténsi kai anu parantos dipidamelna nyalira. Anjeunna lamunan ngeunaan ideu mutilasi dirina nyalira, tina amputasi suku dina tuur, sakumaha sababaraha indung ka barudakna, sahingga mastikeun karir PNS jauh tina maot, panangan, sareng parobihan. Anjeunna lamunan ngeunaan badé dipromosikeun upami anjeunna ngagaduhan saraf anu cekap kanggo diteukteuk handapeun handapeun kneecap. Bapa kuring henteu bakal terang naon anu nyababkeun kuring mutuskeun badé ka payun. Anjeunna egois, henteu sanggup. Kuring pernah bakal ngartos patriot a.

Kuring ningali indung kuring ceurik, pegat kanyeri, tina tonggong treuk anu ngangkut kami ka garis musuh. Abdi hoyong ngabagi nyeri na, nangis sapertos anjeunna, tapi éta hal anu ogé dilarang pikeun kuring. Janten kuring ngan ukur ngémutan anjeunna di ditu, di tengah alun-alun kota, nyalira, duka henteuna kuring sabab lanceuk kuring duka dina waktos éta, bari treuk ngusir sareng ngantunkeun urang ka pikareueuseun Perang Ageung.

Anjeunna ngabagi perjalanan sareng tilu prajurit sanésna, dirobih sapertos kuring. Dua Parit linggih di payuneun kuring, sareng di gigir kuring Bayonet, tina anu nganggo senjata seukeut pikeun panangan sareng pandangan anu sakedap. The Trenches nyumputkeun rupa aranjeunna di balik mesin karat masif anu dijantenkeun topéng aranjeunna. Baling-baling waja anu bertunas tina aci, panjangna ampir satengah méter, ngusapan hateup kendaraan sareng ngajantenkeun unggal gerakan henteu raoseun. Aranjeunna jempé, leungeun ditilepan dina pangkonan. Kuring henteu terang naha aranjeunna leres-leres tiasa nyarios, kuring henteu kantos ningali salah sahiji ti aranjeunna caket. Anjeunna émut aranjeunna tina koran koran, dimana poto-poto ti payun nunjukkeun seueur aranjeunna damel di bumi, ngeborna janten torowongan anu bakalan janten panyumputan ti musuh. Di dieu, anu caket pisan, rupa aranjeunna ngaleungit kana liang poék anu ditutupan ku karat, liang anu henteu ngamungkinkeun ningali hiji ciri kamanusaan anu salamet saatos modifikasi.

-A roko? Bayonet nyarios ka kuring, sareng kuring nyarios henteu, sabab kuring pikir anjeunna nawiskeun ka kuring.

Anjeunna leres-leres nyungkeun éta, sareng sikep kuring ngajantenkeun anjeunna henteu raoseun. Anjeunna neuteup ka handap, ngacapruk ku pananganana teu aya dina kantong imajinér dina seragamna teu hasil. Guruhna mesin treuk ngajantenkeun kuring jagjag, tapi anu dipikahoyong kuring nyaéta nutup panon sareng dugi ka tempat anu kuring kedah angkat. Pikeun merangan musuh. Pikeun menangkeun perang anu sanés milik kuring. Paeh, sapertos lanceuk kuring. Saeutik demi saeutik ketegangan dinten ngaleungitkeun kuring. Sakedik-sakedik kuring ngantepkeun impian impian kuring.

Sareng kuring ngalamun.

Kuring ngalamun prajurit Jérman, rarayna ditutupan ku masker gas tina tabung na bertunas sareng terjun kana torsos na. Kuring ngimpikeun mobil waja kalayan rupa manusa, tina zeppelins anu dikokolakeun ku lalaki tanpa rupa anu ngabom kota leutik urang. Sareng kuring ngimpikeun bapak kuring, dimutilasi, nyusup ka alun-alun kota bari lanceuk kuring, nempel kana sésa-sésa biplane anu mangrupikeun bagian tina awakna, seuri ngagorowok ceurik getih.

Abdi hudang kalayan mimitian. Kuring ngesang. Kuring nyarandé kana treuk pikeun ngaraoskeun angin ngahiliwir dina raray abdi. Sareng kuring ningali aranjeunna nepi ka dinya, caket pisan, dugi ka ayeuna. Ngarah megah. Biplanes. Lalaki anu napel kana platform kaén linen ku kabel wéb ngalayang ngalangkungan medan perang, mimiti dina misi pangintipan udara, teras dina tugas ngabom. Dina waktos urang turun tina treuk éta poék, tapi sakedik di antara aranjeunna ngalayang di luhur, siluét ngalawan bulan purnama. Lanceuk kuring parantos salah sahijina dugi ka salah sahiji urang Jérman parantos némbak anjeunna turun. Anjeunna masih émut kana potongan awakna anu dirobih, rusak sapertos kai anu nutupan bagian ageung anggota awakna, nalika awakna dipasrahkeun ka kami.

Treukna parantos lirén di gigir pos anu alit, ngan ukur sababaraha kantong bumi anu goréng sareng kotak sentry anu nutupan lawang ka zona quartermaster tina parit. Saluareun éta, urang tiasa mendakan payuneunana, éta gurun anu misahkeun dua kota alit urang di jero taneuh, surga pikeun beurit sareng mahluk anu ditilar nasibna. Kuring ngacungkeun leungeun ka lalaki anu datang ka kami. Anjeunna ngagaduhan pangkat letnan sareng sigana umur kuring.

"Wilujeng ka payun, budak." Senang ningali anjeun, "saurna, tapi panonna kontras sareng cariosanna.

Anjeunna melong kami sapertos awéwé ngora anu asup kana bilik di pameran sareng kabogohna, nyeret ka jero anu poek sareng bau, pikasieuneun dina ngarep-ngarep kontén sababaraha alam anu pikareueuseun. Sareng murid-muridna ngalegaan deui nalika ningali kuring di payuneun anjeunna.

"Anaking, sabaraha beuratna?" -Abdi héran.

Abdi taranjang di payuneun anjeunna. Di payuneun sadayana saleresna. Kulit kuring parantos dirobih kanggo tahan tiis sareng dampal suku kuring parantos dirobih supados henteu karaos beueus tina leutak anu urang ditincak. Aranjeunna henteu hoyong kaleungitan padamelan dua taun kusabab suku lombang berdarah, tangtos henteu. Janten fragility dianggapna mah, perlu ayana leres, ngan éta, dianggap. Anjeunna henteu meryogikeun karunya, malahan kaasihna. Abdi peryogi anjeunna ngantep kuring janten bagian ti payun, pikeun ngamungkinkeun kuring kéngingkeun gaji kuring. Sanaos kitu, kuring nyarios sareng anjeunna kalayan hormat, sabab anjeunna letnan, sigana kuring.

"Tilu puluh dua kilo, Pak."

Sareng Létnan ngagukguk, ngaleupaskeun kopina sareng ngalirkeun leungeun kana cangkéngna.

-Saé pisan. Saé pisan. Urang badé pisah. Anaking, angkat ka sersan. Aya deui anu sapertos anjeun ngantosan sareng anjeunna. Éta bakal nyandak anjeun kana tulisan anjeun. Parit, punten nuturkeun kuring. Sareng anjeun ogé.

Anjeunna nunjuk kana bayonet éta, sirah, turun saatos anjeunna. Hujan mimiti hujan. Kuring leumpang di tukangeun sersan narajang, anu nganggo sirah sareng baju lapis pikeun panon. Anjeunna henteu nyarios seueur, tangtosna, sabab pameunteuna ngalaman seueur robihan anu sungutna boro-boro sesah digambar, kabutuhan anu teu tiasa diteken pikeun ngamungkinkeun dahar-na. Anjeunna nunjukkeun jalan ka kuring. Hujan ngagelebug na témbok paré runtuh siga roti gandum. Nalika leutak ngaleueutkeun kuring, kuring ngaloloskeun lalaki, modifikasi atanapi henteu, anu melong kuring kalayan jijik sareng hormat. Pikeun sadayana éta kami anyar, béda. Kami kaget, naon anu teu diarepkeun ku urang Jerman. Kami La Alambrada.

Labirin handap bumi ngabingungkeun kuring. Anjeunna bieu tiasa neraskeun sersan. Kalayan unggal léngkah kuring nyandak suku kuring murag kana leutak, nabrak beurit, hirup sareng maot. Hujan ayeuna badai. Peuting poék. Sampurna. Sersan ngangkat leungeun, kami eureun. Sareng aya pasangan kuring. Ka saha waé éta bakal teu aya anu diperhatoskeun, tapi kuring tiasa mendakan yén henteu mungkin kontor kawat berduri awak lalaki anu kuring geuwat sasalaman.

Abdi pamitan sersan, naék tangga kai leutik ka luar. Abdi sieun, tangtosna. Panik. Aranjeunna tiasa némbak kuring langsung di ditu sareng kuring teu tiasa ngalakukeun nanaon pikeun ngeureunkeunana. Tapi henteu aya kajadian. Peuting poék. Ieu hujan. Sareng urang sadayana terang yén éta mangrupikeun wengi nalika pasukan maju sareng perang lombang dicampur getih.

"Halo," saur kawat Barbed anu sanés.

"Hai," kuring némbalan.

Kuring sasalaman. Kuring nempatkeun awak kuring dina posisi teu mungkin pikeun manusa séjén. Kami duaan kawat Barbed. Kami parantos aya bagian na. Abdi ngaraos kawat berduri pasangan kuring murag kana kulit lontar kuring. Abdi ngaraos nyeri, nyeri anu bakal ngajaga kuring waspada, anu bakal ngajaga kuring hudang. Kusabab aranjeunna bakal sumping wengi ayeuna. Aranjeunna bakal maju handapeun panutup gelap, hujan. Sareng aya urang bakal, ngantosan.

Ngantosan masihan aranjeunna rangkulan.

Data carita

  • Author: Santiago dibebaskeun
  • judul: Kawat cucukan
  • topik: teror
  • Jumlah kecap: 1370

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.