Hubungan anu anéh antara Amazon sareng Open Source

Hubungan anu anéh antara Amazon sareng Open Source

Unggal-unggal urang ngamimitian gaduh langkung seueur alat dina kantong urang atanapi dina ransel urang, urang mimitian nganggo laptop sareng ayeuna urang gaduh smartphone, eReader atanapi tablet bahkan smartwatch. Kusabab ieu, seueur perusahaan perangkat lunak anu ngembangkeun ideu anu disebat ku seueur salaku konvergénsi. Konvergénsi anu ngamungkinkeun urang ngagaduhan hal anu sami dina sadaya alat sareng éta ogé aplikasi smartphone tiasa dina tablet, laptop, smartwatch, sareng sajabana ... Dina konsép ieu, software open source éta maénkeun peran anu mendasar, henteu ngan kusabab harga anu biasana aya tapi kusabab kamajuan anu kuat anu biasana kajantenan. Percanten atanapi henteu, dina dunya eReader ieu bakal kajantenan atanapi bakal dicobaan dilakukeun, perusahaan munggaran anu bakal nyobian ngahasilkeunana nyaéta Amazon, anu salian ti gaduh eReader, ngagaduhan tablet sareng bakal énggal-énggal. smartphone a, Konsol jeung Puseur luang. Tapi Naha Amazon Babarengan Parangkat Lunak Sumber Terbuka?

Amazon sareng Ubuntu, perkawinan cerai

Éta parantos langkung ti dua taun ti saprak Ubuntu, sistem operasi Canonical sareng dumasar kana sumber kabuka, Anggo Amazon salaku snap dina desktop anjeun. Serikat Serikat nyababkeun kamungkinan ngagaduhan hasil ti toko Amazon tina desktop kami sapertos anu upami urang milarian «Borges»Dina desktop Ubuntu némbongan henteu ngan ukur file komputer urang tapi ogé kamungkinan mésér di Amazon ku kecap éta. Mimitina union sapertos sapertos ide anu saé, tapi saeutik demi saeutik beuki seueur anu nolak dugi ka Richard Stallman ngalaporkeun éta, nguciwakeun Ubuntu. Ti saprak éta, hubungan Ubuntu sareng Amazon parantos parah dugi ka ayeuna Canonical ngumumkeun yén éta moal aya deui anu milarian dina distribusi na, sanaos upami ngantunkeun kamungkinan pelengkap tiasa dipasang pikeun ngagaduhan pungsina.

Amazon sareng Android, mangrupikeun kebencian anu lumayan dibayar

Upami hubungan antara Amazon sareng Ubuntu tiasa disada ahéng, hubungan antara Android sareng Amazon disada henteu logis. Android mangrupikeun sistem operasi pikeun alat sélulér sareng sanaos anu bogana, Google, henteu ngagambarkeun ancaman pikeun Amazon mimitina, perusahaan Bezos nolak ngagunakeun sistem operasi ieu, tapi kode sumberna henteu nganggo éta. Ayeuna Kindle Fire nganggo versi Android anu parantos dirobih ku Amazon nyalira. Salaku tambahan, sistem aplikasi sami sareng anu di Google Play Store, ngan ukur aya béda ngaran sareng, duanana, dumasar kana sistem pamasangan distribusi Gnu / Linux. Sanaos sadayana, hate ieu ngan hiji-hijina anu nguntungkeun Amazon sabab tablet na tiasa, dibarengan ku Ipads, tablet anu paling sering dianggo maca.

Naon anu dipasihkeun Amazon ka Open Source?

Boh Ubuntu sareng Android, dua produk dumasar sumber kabuka, aranjeunna parantos masihan seueur artos ka Amazon, tapi Naha ieu parantos silihbales? Hanjakal kuring pikir jawaban na henteu. Dugi ka ayeuna, sagala rupa anu parantos didamel ku Amazon software open source parantos diwatesan atanapi dirobih pikeun pangwatesan anjeun, upami leres yén aranjeunna henteu ngeusi batre kami pikeun milarian produkna atanapi nganggo tablet nganggo sistem operasi na, tapi dinten ayeuna, anjeun moal tiasa masang vérsi sistem operasi anjeun, ogé kami gaduh aplikasi anu aman (sareng kode na) pikeun tiasa mésér produk anjeun tina desktop kami. Ogé teu aya proyék open source numana Amazon aktip kolaborasi. Gancang atanapi engké ieu bakal ngalawan kana raksasa anu hébat, pikeun waktos Ubuntu parantos nyingkirkeun perpustakaan anu hébat sareng moal tiasa damel sareng proyék Open Source ngajantenkeun kabutuhan Amazon henteu kabendung, sapertos tiasa nawiskeun palanggan anjeun sistem operasi tunggal pikeun alatna.

kacindekan

Unggal dinten anu kalangkung, parangkat lunak Open Source Éta ngagaduhan langkung seueur pengikut, kaunggulan anu ditawarkeunana seueur sareng kontra kirang na kirang, tapi jelas yén seueur perusahaan anu hoream nganggo éta, sanaos manpaatna. Kuring pikir yén saeutik demi saeutik Amazon bakal ninggalkeun peranna ngalawan ka Parangkat Lunak Sumber Terbuka sareng sakedik-sakedik anjeunna bakal nyoko kana peran anu langkung paternalistik sanaos anjeunna langkung resep berbelanja. Janten anu biasa, kuring pribadi salaku palanggan Amazon nganggap yén aspek ieu penting pisan, kumargi iraha waé atos aya atanapi aya diskon, éta henteu pati relevan sapertos mésér eReader atanapi tablet sareng henteu mampuh ngararasakeun naon waé atanapi kedah mayar tambahan kanggo ngagunakeunana sareng gantina, bahkan aya gerakan ngalawan diskon tapi henteu aya anu ngalawan posisi ngeunaan Parangkat Lunak Sumber Terbuka atanapi ngeunaan sumbangan pikeun masarakat, Henteu logis henteu?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.