OpenDyslexic, font anu didamel pikeun ningkatkeun bacaan pikeun jalma disleksia

OpenDyslexic, font anu didamel pikeun ningkatkeun bacaan pikeun jalma disleksia

Sanaos seueur urang panginten pangenalan eReaders atanapi maca ngalangkungan alat éléktronik positip, aya kalan-kalan nalika maca sapertos kitu, alat-alat sapertos kitu méréskeun masalah anu masih bertahan dina dunya kertas. Kasus anu aneh nyaéta kasus jalma disleksia, masalah anu mangaruhan 10 persén penduduk dunya sareng anu kalayan eReader sigana parantos seueur direngsekeun.

Upami teu lami urang nyarioskeun ukuran anu ngabantosan Pikeun jalma anu disleksia, ayeuna urang nuju nyarios OpenDyslexic, font gratis anu tiasa dipasang dina komputer, tablet, eReader sareng / atanapi smartphone urang sareng difokuskeun ka jalma-jalma disleksia.

OpenDyslexic mangrupikeun font anu nganggo stroke anu teu teratur, seueur pamisahan antara huruf sareng hurup sareng karakter na anu beurat. Ieu parantos dilakukeun pikeun sasuai sareng panilitian pang anyarna ngeunaan disleksia. Dina laporan terakhir ieu aranjeunna mastikeun yén parobahan sudut pandang, balikeun téks, ngabahayakeun komprési otak jalma disleksia sareng nyusahkeun pisan dibaca sanajan téks leutik. Pikeun sadaya ieu, hurupna langkung beurat tibatan normal janten langkung hésé pikeun alat-alat pikeun muterkeun téksna.

OpenDyslexic gratis sareng sayogi pikeun sadaya platform

Anu nyiptakeun typeface nyaéta desainer Belanda Christien Boer, désainer ahli anu kaserang disleksia sareng anu mutuskeun pikeun ngadamel typeface pikeun nyobaan ningkatkeun masalah na. Boer parantos ngalaksanakeun padamelan pikeun Microsoft sareng Apple sareng ayeuna nawiskeun tulisan ieu gratis pikeun saha waé.

Upami panggunaan kanggo lembaga atanapi perusahaan, panggunaan tipografi ngagaduhan biaya, sanaos masih alit pisan upami urang ngemutan yén tipeu ieu bakal ngajantenkeun jalma-jalma disleksia langkung ngartos sareng maca téks sareng ebook.

Sareng hal éta henteu réngsé di dieu, nalika Boer ngumumkeun sareng nyebarkeun tipografina, para ahli ti Inggris negeskeun yén aranjeunna nuju damel kamus pikeun disleksia, kamus ieu bakal dumasar kana urutan anu sanés tibatan biasana, tibatan ngagolongkeun kecap ku huruf, éta Éta bakal diklasifikasikeun ku konsép sareng hartos, khususna ningkatkeun panggunaanna pikeun disleksia tapi sanés pikeun panyipta na, anu ngagaduhan padamelan anu hadé di payuneun aranjeunna, anu ngan ukur mesen 50.000 kecap.

Sanaos kamus na teu acan aya, OpenDyslexic aya dina link ieu, janten upami anjeun kaserang panyakit ieu, tong ragu ngagunakeunana, anjeun bakal perhatoskeun bédana na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Permata cenahna

    Hatur nuhun pikeun tulisan sareng nyebarkeun inpormasi. Kuring bakal nunjuk anjeun ngan ukur hiji nuansa (disleksia sanés panyakit) sareng hiji trik (upami jinis tulisan ieu anu anjeun iklankeun henteu tiasa dianggo): anu hoyong téks na langkung gampang dibaca ku jalma anu disleksia kedah nganggo font sans serif. Arial jinisna

  2.   sebas cenahna

    Sadaya Kobo eReaders parantos gaduh dua font khusus pikeun disleksia salami 3 taun (kalebet Buka).
    Ayeuna ku Kobo Aura dijual di € 99, ​​seueur anu bakal dijual di Spanyol!

  3.   Hawa cenahna

    Koréksi,
    OpenDyslexic didamel ku Abelardo Gonzalez. Ieu gratis.
    http://www.bbc.com/news/technology-19734341
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/OpenDyslexic

    Christian Boer nyiptakeun Dyslexie sareng éta henteu gratis.