Buku lawan eReader Naon anu langkung najis?

Buku lawan eReader Naon anu langkung najis?

Salah sahiji argumen anu paling seueur dianggo nalika diperyogikeun pikeun membela buku atanapi nalika buku dibandingkeun sareng eReader nyaéta yén buku henteu peryogi listrik sahingga henteu najis atanapi henteu tiasa ngotorkeun sakumaha seueur eReader. Anjeun ogé tiasa masihan leresan tibalik sareng éta eReader mangrupikeun unsur pangotor anu sahenteuna kumargi tangkal henteu diteukteuk kanggo ngadamel kertas. Éta mangrupikeun poko anu kontroversial pisan sanaos langkung seueur kajian anu lengkep dilakukeun dina hal éta.

Mungkin kajian anu paling relevan nyaéta anu dilakukeun ku Emma ritch, di mana éta nalungtik kontribusi rereged anu dilakukeun anu Kindle na buku. Numutkeun Data Ritch, Kindle sapanjang hirupna ngotorkeun lingkungan sareng 168 kg CO2, samentawis upami urang maca rata-rata tilu buku per bulan, salami opat taun, anu bakal sami sareng kahirupan manpaatna eReader, polusi ka lingkungan bakal langkung ageung, sakitar 1.074 kg CO2.

Kertas, gangguan ageung pikeun lingkungan

Dina ngabandingkeun ieu anu paling ngotorkeun, kertas némbongan salaku salah sahiji limbah anu, sanaos didaur ulang, ageung pisan kumargi kitu masih janten beban. Salaku tambahan, pikeun ieu urang kedah nambihan prosés daur ulang, prosés anu ngahasilkeun biaya rereged anu kedah diperhatoskeun. Diperkirakeun sakitar 35% sampah di TPA pakait sareng kertas atanapi selulosa sareng upami urang nambihan jumlah buku anu ku kabiasaan sareng / atanapi inersia urang henteu nganggo atanapi henteu ngadaur mulangkeunana, pangaruh polutan tina kertas masih seueur sareng tumut kana akun.

Batré eReader, unsur anu ngotorkeun?

Biasana, layar sareng batréna mangrupikeun dua unsur anu paling ngotoran hiji eReader sareng anu biasana diperhatoskeun, nanging éta henteu ngan ukur unsur anu kedah diperhatoskeun. Kalayan unggal pembaruan unggal eReader, janten pusat data mangrupikeun sumber anu penting pisan, sumber anu ngotorkeun. Kukituna, anu Amazon datacenter, salaku conto, ngotoran ampir saloba batré tina Kindles Anjeun kumargi pengeluaran énergi pikeun 24 jam. dina operasi ogé émisi anu sadayana nyababkeun ieu ageung pisan. Hal anu sami kajadian di perusahaan sanés sapertos Kobo atanapi Apple.

Nanging, masalah ageung ayeuna sanés perkawis layar atanapi ngeunaan épék polusi sababaraha pungsi eReader, tapi kaayaan serius anu dialaman ku aki-aki. Kaseueuran alat sélulér: laptop, smartphone, tablet, eReaders, jst. Éta didasarkeun kana batré lithium, mineral anu pohara mencemari anu beuki langka, dugi ka sababaraha bulan ka payun urang tiasa ningali panggunaan na dikirangan atanapi harga naék. Batré mangrupikeun masalah ageung, naha sababna seueur eReaders sapertos Kindle penting pisan ku mastikeun biaya unggal bulan. Masih, upami anjeun ngamimitian ku ngomean rencana eReaders, batréna bakal lirén janten unsur anu ngotorkeun janten masalah hébat masarakat.

kacindekan

Hayu urang perhatoskeun unsur anu dipikahoyong, boh buku boh eReader ngotorkeun lingkungan, janten, dinten ayeuna rekomendasi anu pangsaéna tiasa dilakukeun nyaéta digunakeun sacara tanggung jawab. Upami urang leres-leres maca langkung ti tilu buku sabulan, eReader mangrupikeun pilihan anu pangsaéna, éta kirang najis, tapi upami urang henteu maca bahkan dua buku sataun, pameseran eReader atanapi tablet mangrupikeun anu paling ngotorkeun anggo éta da moal menerkeun polusi anu dihasilkeun na atanapi bakal dihasilkeun. Naha anjeun tiasa mikirkeun tindakan anu sanés pikeun nyingkahan ngotoran resep maca? Naon saur anjeun anu hadé pikeun lingkungan? Naha anjeun kantos nganggap épék polusi tina kauntungan perusahaan ageung sapertos singkronisasi data, rohangan dina Awan, jst?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.