Kobo Forma resensi

Kobo Forma, 8 "ereader

The Kobo Forma anu anyar ″ Kobo ereader sareng kami ngagaduhan hak istiméwa pikeun sababaraha dinten nguji éta. Ieu analisa kami, ngeunaan ereader anu hoyong ngadominasi segmen ereaders layar ageung anu beuki umum.

Kuring resep sawangan ieu ... Aya dua hal anu luar biasa nalika urang ningali heula Kobo Forma: layar na 8 ″ anu maksakeun sareng desain asimétri na ku panel kancing sisi. Mangrupikeun ereader ageung, pikeun anu resep kana format ieu sareng kami ogé gaduh hargana € 279,99. Éta henteu mirah, tapi anu maca seueur bakal nguntungkeun.

Hayu tingali ciri na teras urang teraskeun kana hal anu langkung menarik 😉

perbawa

SCREEN

  • 8 ″ E mangsi Surat HD.
  • Resolusi: HD / 300 dpi (1440 x 1920)
  • 160 x 177,7 x 7,5 mm dina daérah cekelan sareng 4,2 mm dina sisi anu langkung ipis
  • 197 g

ELINGAN

  • Mémori internal 8 GB

KONEKTIF

  • 802.11b, 802.11g atanapi 802.11n kalayan kaamanan WEP, WPA sareng WPA2

BATERÍA

  • 1200 mah
  • Otonomi: sababaraha minggu

LAIN

  • Perlindungan IPX8, neuleumkeun dugi ka 2 méter salami 60 menit dina cai
  • ComfortLight Pro (Suhu warna anu tiasa diatur)
  • 14 format file anu didukung (EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR)

Harga € 279,99

bungkusan

Rakuten kobo Forma bungkusan

Bungkusan tina Kobo Forma mirip pisan sareng anu urang biasa dina alat-alat luhur perusahaan. Kotak kaku anu tiasa anjeun anggo pikeun nyimpen éta. Kali ieu ngagaduhan bukaan payun magnét, saolah-olah éta buku fisik anu anjeun buka di tengahna. Sareng magnet tanggung jawab ngajaga kotak ditutup nalika urang nempatkeun éta jauh. Gancang pisan sareng gunana, sanaos upami henteu leres dicekel, alatna tiasa dibuka sareng murag.

 

Imprési sareng penampilan

Kobo bentuk asimétri, kesan sareng panggunaan

Sakumaha urang dicarioskeun di awal, Kobo Forma kasohor ukuranana sareng desain anu saé. Sareng éta 8 ″ dicandak dina alat 160 x 177 langkung pasagi tibatan ereaders anu biasa urang tingali sareng anu leres nyaéta format anu éndah sareng pikaresepeun.

Tulisan anu aya hubunganana:
Amazon Prime Bacaan, harga datar anyar pikeun ebook?

Éta ogé nyorot desain asimétri na, ku panel kancing sisi sareng rotasi otomatis, éta cocog pikeun pangguna katuhu sareng pangguna kénca. Mustahil nyarioskeun ngeunaan desain asimétri tanpa nyebatkeun Kindle Oasis. Sigana mah desain Oasis parantos émut pikeun urang sadayana. Tapi di dieu kuring megatkeun tumbak pikeun Kobo. Upami aya anu saé, éta kedah dilebetkeun, henteu paduli naha persaingan parantos ngalaksanakeunnana sateuacanna. Sapertos Kindle aranjeunna ayeuna nambihan perlindungan tina cai. Ieu kumaha alatna maju. Bisi wae, sanaos asimétri ngingetkeun urang kana Oasis, éta henteu direngsekeun dina cara anu sami sareng anu bakal urang tingali dina cekelan. Kobo nganggo jinis bezel sedengkeun Oasis ngajantenkeun cekelan ti tukang.

Titik négatip atanapi lemah tina Kobo Forma tiasa janten tina panyimpenan internalna. Ngan 8Gb, anu kanggo ebook langkung cekap tapi upami ngalebetkeun pdf atanapi komik panginten henteu cekap. Hal anu idéal pikeun alat pikeun ciri ieu upami microSD henteu lebet, éta panginten sakitar 32Gb atanapi bahkan 64.

Titik anu sanés anu hilap nyaéta téma buku audio anu janten modéren. Audiobooks henteu tiasa diputer dina Kobo.

Pakem

profil sareng cekelan, desain kobo énggal

Dengdekkeun saeutikna nyaéta konci, éta sadayana. Éta ngamungkinkeun anjeun nyandak alat ku kaamanan sareng kanyamanan anu kami teu tiasa mendakan dina alat datar mana waé. Beda antara nyandak Kobo Aura One sareng Kobo Forma ageung pisan. Eureun kuring

Upami kuring kedah ngaevaluasi alat anu pangsaéna dicandak tina sadaya anu kuring parantos nyobian, kuring bakal nyarios yén pikeun panangan kuring, pikeun kuring anu pangsaéna nyaéta Kindle Oasis lami anu henteu dianggo deui, maka Kobo Forma teras Oasis anyar. Sareng pikeun anu layarna langkung ageung ti 6 ″ kanggo kuring éta anu paling raoseun pikeun dicekel.

Tulisan anu aya hubunganana:
Portabel Kaliber: Naon éta, naon éta pikeun sareng kumaha jalanna

bentuk kobo bezel anu ngamungkinkeun cekelan anu sampurna

Ngahurungkeun halaman tombol perenah sareng tombol kakuatan

Boh tombol kakuatan sareng colokan muatanana aya dina sisi cengkraman. Dina pandangan heula sigana urang bakal noél tombol kakuatan nalika urang maca tapi saatos nyobian, bahkan nyobian pikeun ngaktipkeunana bari maca, mustahil pikeun kuring pikeun ngaktipkeunana bari teu dihaja. Anjeun kedah pencét tombol maksakeun.

Tombol giliran halaman cocog pikeun ngarobah halaman, sahenteuna dina panangan kuring.

perenah tombol kakuatan

Pungkur nyaéta cekelan Kobo anu klasik. Sakumaha biasa, éta henteu dieunakeun sareng pikaresepeun pisan keuna. Éta masih plastik, henteu nganggo aluminium atanapi bahan emas naon waé anu parantos dianggo.

tukang bentuk kobo sareng cekelan

Cahaya, ménu sareng batréna

Dina tingkat ménu henteu seueur seueur kabaruan. Kami masih di lingkungan Kobo. Sadayana jalanna sami, sareng integrasi na sareng saku, kamus na, sareng sajabana. Sistem anu nyaman anu tiasa dianggo pisan. Éta gancang, sanaos aya detail konfigurasi alit anu bakal ngajantenkeun kahirupan urang langkung pikaresepeun, sapertos tiasa milih singkronisasi sareng saku kategori tibatan sadayana akun atanapi tiasa nunjukkeun waktosna di luhur nalika urang maca.

Dina tingkat pencahyaan, sacara umum saé pisan. Sakabeh layar katingalina seragam kecuali sisi anu dicekelna dimana kuring ningali garis nangtung sareng warna anu béda, sapertos sésa. Éta henteu ngaganggu, sareng anjeun kedah ningali éta, tapi aya éta. Kuring parantos nyobian poto éta tapi kuring henteu acan tiasa 🙁

Ngeunaan umur batre ayeuna, éta tetep saé, kuring badé meres langkung seueur pikeun leres-leres ningali kumaha lilana, tapi saatos sababaraha dinten diuji sadayana sigana normal, anu kami bakal ngagaduhan otonomi sababaraha minggu pasti, tapi tangtosna urang kedah ningali panggunaan anu urang pasihkeun sareng khususna cahaya, sinkronisasi, jst.

Pikeun maca pdf, aranjeunna ngamungkinkeun anjeun mencét dua kali pikeun ngagedéan sareng ku jari anjeun anjeun geser di antara bagian halaman teras dikirangan ku mencét dua kali

Dina .CBR sareng .CBZ dokumén anjeun tiasa mencét sareng nahan layar pikeun ngahurungkeun halaman kalayan gancang

Kobo forma vs Kobo Aura Hiji

kobo forma vs kobo aura hiji

Kuring nyandak kasempetan pikeun nyandak poto sareng ngabandingkeun Likebook Mars. Kuring ngan ukur kedah nempatkeun Oasis anu teu ngagaduhan deui 😉

Tingali bédana ukuran kusabab ereaders klasik gaduh langkung seueur pigura sareng langkung persegi panjang

Kobo forma vs kobo aura hiji vs likebook mars

Nalika ngeunaan nyandak éta, sakumaha anu parantos urang nyarioskeun, éta langkung raoseun tibatan versi klasik, khususna dina ukuran sapertos kieu anu langkung rumit pikeun dicekel.

Meunteun

The Kobo Forma mangrupikeun ereader anu hébat, salah sahiji anu pangsaéna di pasar ayeuna. Éta tiasa dianggo ogé ogé naon anu parantos biasa Kobo pikeun urang dina sadaya alatna tapi dina desain anu langkung seueur dianggo, raoseun pisan dibaca sareng layar anu ageung pisan.

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, éta henteu murah, sareng éta ogé henteu tiasa dianggo pikeun maca éta sadidinten, tapi upami anjeun milarian layar ageung éta mangrupikeun pilihan anu saé anu pasti moal nguciwakeun anjeun.

pangalusna

Naros

  • Layar 8 "
  • Desain asimétri kalayan tombol fisik
  • Pakem pisan nyaman
  • Iklan Whithout

Goréng

Kontra

  • Harga € 279,99
  • Upami anjeun hoyong pikeun salawasna nyandak éta sareng anjeun, éta ageung teuing
  • 8Gb gudang tanpa kartu SD mikro
  • Teu tiasa ngupingkeun buku audio
Wangun Kobo
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 5 bentang
  • 100%

  • Wangun Kobo
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir:
  • layar
    Penerbit: 90%
  • Portabilitas (ukuran / beurat)
    Penerbit: 60%
  • neundeun
    Penerbit: 75%
  • Hirup Batré
    Penerbit: 70%
  • Iluminación
    Penerbit: 80%
  • Format dirojong
    Penerbit: 90%
  • Conectividad
    Penerbit: 75%
  • harga
    Penerbit: 65%
  • usability
    Penerbit: 90%
  • Ékosistem
    Penerbit: 90%

 

Galeri gambar

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Javi cenahna

    Nacho, anu mimiti, hatur nuhun kanggo ulasan. Ngan ukur wartoskeun ka anjeun, upami anjeun ngantepkeun, kuring parantos ningali sababaraha kasalahan. Kuring nempatkeun sababaraha:

    - «Éta ogé nyorot desain simetris na» nalika éta henteu asimétri.

    - «Sapertos Kindle ayeuna nambihanlightlight«… Kuring henteu terang yén Kindle naon waé anu parantos ngagabungkeun sistem lampu ieu. Bahkan teu Kindle Paperwhite pangénggalna, leres?

    - «Sareng jalma anu layarna langkung ti 6 ″ kanggo kuring, éta anu paling raoseun pikeun dicekel." éta bakal 8 ″ leres?

    - Sababaraha jinis kasalahan anu teu pati penting: reproudcir, qeu, »teu nganggo aluminium atanapi emas bahan naon waé anu parantos dianggo.» ... tah ieu upami aranjeunna pijaditas sepele anu urang sadayana lakukeun hehe.

    Ngeunaan tinjauan éta nyalira, naon anu anjeun koméntar kana cengkraman parantos jelas pisan pikeun kuring. Éta dimana kuring paling gaduh mamang. Éta ngajantenkeun kuring ragu boh posisi tombol kakuatan sareng anu condong kana bezel janten hatur nuhun pisan. Anu diklarifikasi yén teu aya bahaya ngahaja mencét tombol sareng yén kacondongan nguntungkeun dina cekelan. Kuring ngagaduhan Oasis 2 sareng sanaos katingalina saé pikeun kuring, kuring merhatoskeun éta licin nalika nyandak éta. Jigana pilihan anu dipilih ku Kobo langkung pinter (sareng langkung mirah) tibatan ku Kindle.

    Kuring teras-terasan panasaran ngeunaan Kobos tapi tangtosna, kuring biasa pisan kana ékosistem Amazon sareng perpustakaan na anu hésé pisan hésé dirobahna.

  2.   Nacho Morato cenahna

    Hai Javi, kuring parantos ngabenerkeun simétri, kuring nyarios asimétri sapanjang pos tapi éta kajantenan sakali. "Qeu" ogé dilereskeun.

    Ngeunaan frasa

    "Sareng jalma anu layarna langkung ageung tibatan 6 ″ pikeun kuring éta anu paling raoseun pikeun dicekel" nyaéta anu kuring hartosna nyebatkeun yén éta anu paling raoseun pikeun anu langkung ti 6, anu ukuranana standar, nyaéta, éta langkung raoseun tibatan 7 ″ Oasis atanapi ereaders ageung sanés.

    Kuring parantos ngaleungitkeun hal Comfortlight sareng ngariksa éta. Sigana kuring mah kuring parantos pencét, tapi kuring bakal nempatkeun leungeun kuring kana Paperwhite anyar anu mawa éta, kalayan nami sanés kusabab ieu mangrupikeun mérek dagang anu kadaptar ... tapi sigana anjeun leres.

  3.   Javi cenahna

    Diberesihkeun teras Nacho.
    Hiji hal, naon anu ngagaduhan Kindle anyar nyaéta anjeun tiasa nempatkeun latar hideung hurup bodas pikeun ningali naha anjeun bingung di dinya. Ku omong ... sigana mah Amazon butuh waktos pikeun nyalin Kobo. Jigana hal "Comforlight" mangrupikeun penemuan anu saé. Nyatana sababaraha laptop gaduhna (sapertos Surface kuring) sareng kuring tiasa ngabuktoskeun yén éta saé pisan. Saring panon kirang.

    Hiji salam.

  4.   Seb cenahna

    Saé Nacho sareng hatur nuhun kanggo ulasan. Anjeunna sigana tukang maca anu brutal ...
    Kuring henteu ngartos pisan naha harga dina poin négatip. Upami éta mangrupikeun eReader pangsaéna di pasar, ampir normal éta anu paling mahal. Salaku tambahan, layar anu panggedéna sareng ieu anu hargana langkung mahal. Éta sapertos nyarios yén 55 "Télé langkung awis tibatan 42", atanapi sapertos nyarios yén Porsche Cayenne langkung awis tibatan mobil anu sanés.
    Tina naon anu kuring tingali, aranjeunna € 30 langkung seueur tibatan Kindle Oasis, kalayan layar anu langkung ageung sareng batré 5 kali langkung saé (250 mah vs 1200mAh).

    Tina naon anu kuring baca dina koméntar anu sanés ngeunaan perpustakaan "heboh", Kobo parantos ngumumkeun langkung ti 6 juta judul. Sigana mah kuring henteu kantos ningali nomer anu saé sapertos di Amazon ... Dina pamilarian anu saderhana, kuring henteu acan ningali judul naon waé di Amazon anu sanés ogé dina Kobo (sabalikna kedahna tb anu sah).

    Bacaan anu saé!

  5.   Fernando Amat cenahna

    Kuring gaduh FOROBA KOBO sareng "ampir sadayana" henteu kunanaon kecuali kuring:

    Kuring maca vertikal nganggo tombol-tombol dina panangan katuhu kuring. Henteu masalah.

    Kalayan leungeun kénca kuring kuring nyepeng Forma mastikeun yén jempol leungeun ieu henteu napak dina layar bodas, tapi sakapeung kuring henteu nada teuing upami kuring maca dina ranjang atanapi ngagolér dina sofa. Sareng naon anu kajantenan? Nya, kuring ngahaja ngaktipkeun "halaman giliran" kadang-kadang bahkan sababaraha halaman ngalirkeun. Teras kuring kedah milarian halaman mana anu maca kuring.

    Bummer tapi gampang dilereskeun ku Kobo dina pembaruan kahareup na.

    Kuring nyarankeun yén program Forma, sabab ngagaduhan dua tombol hébat, kalebet opsi pikeun nganonaktifkeun (atanapi ngaktipkeun deui) halaman ngarobah per pencét layar.