Уредувачка етика

Ригорозност и транспарентност.

Нашата уредничка политика се заснова на 7 точки кои обезбедуваат целата наша содржина да биде ригорозна, искрена, сигурна и транспарентна.

  • Ние сакаме да биде лесно за вас да знаете кој што пишува во нашата околина и знаење мора да го сториш тоа.
  • Ние сакаме да ги знаете нашите извори, од кого сме инспирирани и средствата и алатките што ги користиме.
  • Ние работиме да го овозможиме сето ова, давајќи им можност на читателите да не известат за какви било грешки што ќе ги пронајдат и за какви било подобрувања што тие сакаат да ги предложат.

На Интернет со инфоксикација, особено е важно да се прави разлика помеѓу доверливи и несигурни медиуми.

Ние ја засноваме нашата уредувачка етика на 7 точки, кои ќе ги развиеме подолу:

Веродостојност на информациите

Сите информации што ги објавуваме е потврдена за да се осигура дека е точна. За да се постигне оваа цел, ние се обидуваме да се документираме со примарни извори, кои се во фокусот на вестите, и на тој начин да избегнеме недоразбирање или неточни толкувања на информациите.

Немаме никаков политички или комерцијален интерес и пишуваме од неутралност, обидувајќи се да бидеме што е можно пообјективно кога доставувате новости и ја нудиме нашата експертиза во прегледите и споредбите на производите.

Специјализирани уредници

Секој уредник совршено ја знае предметот што работи. Се занимаваме со експерти од секоја област. Луѓето кои секојдневно покажуваат дека поседуваат големо знаење за предметот за кој пишуваат. За да можете да ги запознаете, оставаме информации за нив и врски до нивните социјални профили и биографија.

Оригинална содржина

Целокупната содржина што ја објавуваме е оригинална. Ние не копираме или преведуваме од други медиуми. Ние се поврзуваме со соодветните извори ако ги користевме и ги цитираме сопствениците на слики, медиуми и ресурси што ги користиме за да дадеме што е можно попрецизни информации, припишувајќи им на соодветниот авторитет.

Не на Clickbait

Ние не користиме лажни или сензационални наслови со цел да го привлечеме читателот без да има ништо за вестите. Ние сме ригорозни и вистинити, така насловите на нашите статии одговараат на она што ќе го најдете во нашата содржина. Ние не создаваме очекувања за содржината што не е во вестите.

Квалитет и совршеност на содржината

Ние создаваме квалитетни статии и содржина и ние континуирано бараме совршеност во неа. Обидувајќи се да се грижиме за секој детал и да го приближиме читателот до информациите што ги бараат и што им требаат.

Корекција на ерата

Кога и да откриеме грешка или да ни ја соопштиме, го разгледуваме и корегираме. Имаме внатрешен систем за контрола на грешки кој ни помага постојано да ги усовршуваме нашите статии, како и да спречиме да се повторуваат во иднина.

Континуирано подобрување

Ние редовно ја подобруваме содржината на нашите страници. Од една страна, исправување грешки и, од друга страна, проширување на упатства и безвременска содржина. Благодарение на оваа практика, целата содржина на мрежите се трансформира во референтна и корисна содржина за сите читатели, секогаш кога се читаат.

Ако имате било каква жалба или предлог да направите за напис или писател, ве покануваме да ги користите нашите контакт форма.