Читатели: електронски читачи

Ние сме едно веб-страница специјализирана за читачи и дигитално читање. Ги анализираме и тестираме сите модели што се достапни на пазарот и ви кажуваме за нивните јаки и слаби страни.

Најдобар читач?

Класично прашање. Ако сакате да влезете директно во смислата, ви препорачуваме 2.

Најнови вести за блогот

Ако сакате да бидете во тек, ова се најновите вести што ги објавивме ова се најновите вести од брендовите на пазарот и светот на дигитално објавување и читање во електронски формат.

Прегледи на сите уреди

Ние тестираме и ние темелно го анализираме секој е-читател, со недели, да ви кажувам какво е вистинското искуство со користење на секој од уредите.

Нашата силна страна е дека тестиравме толку многу што можеме да ги споредиме и да ви ги кажеме силните и слабите страни на секој во споредба со неговата конкуренција.

Сè за Амазон и вашиот поттикне

Неспорно е дека Kindle денес се уредите кои најмногу ги користат читателите. Значи, ние ви го оставаме ова Поттикне специјално, со многу упатства и трикови за да можете да го извлечете максимумот од вашата електронска книга Амазон.

Ако барате да купите ereader, информациите што следат заедно со споредба на читачи тоа ќе ти помогне

Препорачани уреди

Најдобар читач по квалитет - цена

Ако зборуваме за вредност за парите, продолжуваме да го препорачуваме Kindle Paperwhite како најдобар читач

Ако сакате да ги прегледате најинтересните модели кои се на пазарот во моментов, погледнете ги оние што ги предлагаме

Споредба на најдобрите eReaders
Модел Големина Резолуција Илуминадо WiFi Меморија / проширување цена
Поттикне Paperwhite 6" 300dpi Да Да 4 GB / бр 129.99 €
Кобо Аура H2O 6'8 " 300dpi Да Да 4 GB / да 201 €
SonyPRS-T3 Големина 300dpi Не Да 2 GB / да 222 €
Поттикне 4 6" 166dpi Не Да 4GbБр 79.99 €
Кобо Аура Еден Големина 300dpi Да Да 8 GB / да 227 €
Bq Сервантес 3 6" 300dpi Да Да 8 GB / да 139.90 €
Патување поттикне 6" 300dpi Да Да 4 GB / бр 189.99 €
Киандл оаза 6" 300dpi Да Да 4 GB / бр 289.99 €

Што е важно во читач / е-книга

Години минуваат, а читателите сè повеќе се консолидираат и развиваат уреди.Карактеристиките што ги проценувавме со години за да одлучиме кој е-читач да купиме се сменија. Значи, денес осветлувањето е скоро обврска, додека пред неколку години не замислувавме дека може да биде.

Значи, што треба да бараме во 2019 година, ако сакаме да купиме или избереме бришач?

Како и во сè, мора да ја имаме предвид целта што сакаме да и ја дадеме.

Големина и резолуција на екранот

Големината на екранот на класичните читачи отсекогаш била 6 ″ и повеќето тековни модели продолжуваат со таа големина. Но, има многу нови големи читачи, со 8 и 10 ″ екрани.

Читачот со 6 е податлив и полесен за транспорт. тежи помалку кога го држиме. Но, 10 ″ ако не го транспортираме, ни дава многу пријатно искуство.

Што се однесува до резолуцијата, сега најнапредните читатели работат со 300 dpi (пиксели на инч) и другите поосновни со 166 dpi. Во овој случај, колку повеќе, толку подобро затоа што ќе добиеме подобра дефиниција

Илуминација

Тоа е најновата опција или функционалност што е додадена на е-читателите. Може да направи разлика во купувањето. Лошото осветлување ќе создаде сенки и ќе ви даде лошо искуство со читање.

Читачите со светлина се тука да останат, тие дојдоа одамна, но сега секој основен е-книга веќе го вклучува. Големите брендови го поставија стандардно, а малите да се натпреваруваат немаа друг избор освен да го вклучат и во сите нивни модели.

Осветлувањето е една од работите што го прават краток век на траење на батеријата.

софтвер

На ниво на оперативен систем, тие се разликуваат во 2 групи, оние што имаат сопствен софтвер и оние кои користат Андроид, што е еден од најновите достигнувања во кои се приклучуваат многу брендови.

Досега секој читач работеше со свој софтвер, Киндл и Кобо прилично полирани и пријателски расположени и многу течни. Но, веќе некое време, а особено во помалку познатите брендови тие започнаа да користат Андроид што им овозможува (ако го работат добро) да ги достигнат големите брендови во овој поглед.

Предностите на Android во уредот за читање се неколку:

Можеме да инсталираме голем број апликации кои ги зголемуваат функциите и можностите на нашиот читател. Читање и читање на подоцна апликации како што се Getpocket, Instapaper, итн. Можеме дури и да ги инсталираме апликациите Kindle и Kobo и да пристапиме до нашите сметки на овие платформи.

Она на што треба да бидеме претпазливи е флуентност. Андорид во гума за чистење со малку моќ, тие одат на кретен и создаваат непријатно искуство за нас.

Но, иднината на многу брендови ќе биде со Android за да можат да се натпреваруваат со големите.

Брендови

Главните брендови кога зборуваме за читачи, оние што се издвојуваат по нивниот квалитет и екосистем се Амазон поттикне y Кобо од Ракутен.

Потоа има уште многу Нок, Тагус, Толино, BQ, Sony, Likebook, Onyx. Имаме посебни делови за секој од нив и сакаме да откриете што секој од нив може да ви понуди.