Format kindle, ebook apa sing bisa dibukak ing pembaca Amazon?

Ngerti format ebook sing bisa diwaca Kindle

E-book minangka file digital sing ngemot buku utawa judhul penerbitan. Biasane diarani ebook, jeneng sing asale saka istilah elektronik buku elektronik. Kaping pisanan, piranti sing bisa maca buku elektronik bakal bingung karo istilah ebook lan yen nambahake angka akronim sing ngubengi format ebook, kebingungan kasebut nyata. Saiki, sawetara wong ngerti persis cyaiku format sing kompatibel karo Kindle, sing maca e-book sing dianggep akeh yaiku eReader paling apik.

Ora kabeh pamaca e-book bisa maca format sing padhaBiasane, saben pabrikan biasane nyakup siji utawa loro formate dhewe lan uga format sing luwih umum sing ora gratis. Ing format kelas kapindho iki, Epub pancen misuwur, yaiku format ebook gratis, txt, pdf utawa dokumen doc. Babagan jinis format kaping pisanan, format tertutup sing kalebu pabrikan gedhe, umume gumantung karo perusahaan, nanging kabeh asale saka format Epub sing diowahi. Kelemahane kabeh yaiku yen kita tuku ebook saka toko buku, kajaba yen ora duwe format gratis, kita ora bakal bisa maca ing toko saka toko buku liyane.

Kekurangan kasebut biasane katon ing kasus Amazon, sing pamiarsa, Kindle, dheweke mung maca sawetara ebook, papat format kagungane Amazon. Format kasebut yaiku Format Sedulur 7, Format Sedulur 8, format mobi lan format prc. Format kasebut minangka update kayata mobi utawa Kindle Format 7 utawa njupuk standar, format Epub minangka dhasar kanggo nggawe format kasebut. Tuladha sing paling apik yaiku Format Kindle 8. Nanging ayo goleki format iki.

The Kindle Format 7 utawa uga dikenal kanthi jeneng AZW

Sedulur dhasar

Format Kindle iki minangka versi mobi sing luwih apik. Ing taun 2008 Amazon tuku perusahaan Mobipocket lan kabeh hak paten lan produk perusahaan. Iki ora akeh, nanging dheweke duwe sing paling dihargai Amazon, paten kanggo format ebook, khusus format mobi. Ing format mobi nyoba ngetutake aturan OpenBook, format sing adhedhasar standar web xml. Sawise tuku, Amazon njupuk format, ngurmati kabeh aturan lan operasi, lan ngenalake DRM dhewe, piranti lunak sing matesi panggunaan ebook menyang akun utawa piranti tartamtu, kanggo komersialisasi ebook, iki carane Format Kindle lair 7 utawa AZW.

Artikel sing gegandhengan:
E-buku murah

Kanthi lumaku wektu, Amazon eReaders ngalami evolusi lan piranti lunak lan format sing bisa dimainake, mula bisa ndeleng Format Kindle 8.

Format Sedulur 8 utawa AZW3

Minangka evolusi saka format Kindle 7, ora ana maneh ngemot format mobi plus lapisan karo drm nanging ana sing liya. Format Kindle 8 utawa AZW3 minangka ebook sing ngetutake standar EPUB3, sing kalebu drm lan uga dipasang ing file ing format AZW utawa Kindle Format 7 saengga kompatibilitas karo piranti sing maca format lawas. Nalika format mobi lan Format Kindle 7 digawe, standarisasi format epub isih gampang lan rada mbingungake, mula Amazon ora wani nganggo format iki nganti tekane AZW3. AZW3 ora nggunakake kekuwatan HTML5 kanthi lengkap, amarga sawetara tag anyar ora ndhukung lan sawetara sing wis lawas terus nggunakake. Kajaba iku, standar CSS3 durung tundhuk, sawetara elemen kayata lapisan latar mburi tetep ora sesuai karo CSS3.

Format Mobi Sedulur

Kindle

Bebarengan karo format Kindle iki, Kindle eReaders uga ndhukung format mobi, sanajan nuduhake bagean paling tuwa ing Amazon, format iki tetep ana lan Amazon terus ndhukung ing eReaders. Mesthine, mung format sing bebas DRM, kaya sing ditemtokake dening Amazon. Mobi sing bebas DRM isih duwe sawetara proteksi wiwit digawe dening perusahaan Mobipocket makili format ebook kapindho sing digawe.

Artikel sing gegandhengan:
Apa sampeyan pengin ngerti suwene wektu maca buku? Situs web iki ngandhani

RRC

Format sing pertama sing diduweni Amazon nalika tuku perusahaan lan sing wis ditularake menyang sing maca yaiku format prc. Prc minangka format sing padha banget karo format mobi, nanging tanpa proteksi, mula saiki kabeh pamaca sing maca format mobi biasane bisa maca format prc. Jarang banget ndeleng ebook ing format iki, paling ora saiki, nanging amarga ora ana konversi sistematis katalog Kindle, kudu tetep format lawas iki kanggo para pamaca, paling ora kanggo maca ebook lawas.

Saliyane format, Kindle uga ndhukung format liyane sing duweni dudu Amazon utawa dilisensi ing GPL. Ing antarane format kasebut, PDF pancen misuwur, format file sing dudu format ebook, nanging minangka jinis file sing bisa digunakake kanggo diwaca. Pdf kalebu Adobe lan akronim, Portable Document Format, nuduhake fitur paling apik, portabilitas. Sanajan Adobe minangka pangembang utama format iki, ing 2008 dirilis lan dadi bagean saka Organisasi Internasional kanggo Standardisasi, sing dadi format terbuka. Iki nggawe format pdf lan portabilitase bisa digunakake banget ing Amazon eReaders, nanging ukuran layar, saiki kurang saka 9,7 ", nggawe maca angel kanggo sawetara wong. Wiwitane iki dicoba ngrampungake kanthi nggawe Kindle sing luwih gedhe, Kindle DX sing misuwur, nanging eReader iki nuli ditinggalake kanggo nggolek metode alternatif kayata ngowahi dokumen PDF menyang format Epub utawa mung ngoptimalake pdf kanthi ukuran layar

Sedulur lawas lan anyar

Sedulur uga iku bisa ndhukung format lawas, kayata txt utawa html. Sing pertama, txt minangka format paling gampang sing ana ing jagad komputer. Akeh wong sing wis nggarap format iki, yaiku format sing digawe Windows Notepad, nanging saiki maca dokumen minangka buku ing format iki minangka tugas sing angel amarga format iki ora ngakoni opsi panyuntingan dhasar utawa tata letak teks.

Format sing nomer loro, html, yaiku format sing digunakake ing Web lan bisa diwaca dening browser apa wae. Saiki ana limang versi basa iki. Kindle eReaders mung bisa maca papat format pisanan, sing terakhir, html5, mung bisa ngerti sawetara, amarga standarisasi kasebut anyar banget. Sanajan format sing luwih majemuk tinimbang txt, html dudu format sing ideal kanggo maca ebook. Maca format iki ngidini kita ndeleng kaca web kanthi kindle lan navigasi liwat browser dhasar sing wis dikenalake Amazon ing piranti kasebut. Nanging, iki ora bakal ngidini kita maca dokumen sing dilebokake ing teknologi web liyane kayata flash utawa aspek javascript tartamtu.

Pembaca kindle paling anyar wis nggabungake maca format doc lan docxFormat kasebut diproduksi dening Microsoft Word lan minangka alternatif nyata kanggo ebook sing digawe ing txt. Ora kaya txt, dokumen doc lan docx ngidini kita duwe buku sing wis diowahi lan diformat kanggo diwaca. Nanging kaloro format kasebut ora dimaksudake kanggo dadi ebook, mula panggunaane duwe sawetara kekurangan ing pamaca apa wae. Salah sawijining kekurangan yaiku ukuran file. Yen kita ndeleng ukuran ebook kanthi format AZW lan AZW3, iki ora akeh banget, biasane meh ora ngluwihi rong megabyte, nanging ebook ing format doc utawa docx bisa nganti 3 kaping luwih, dadi luwih angel ngatur lan digunakake dening Sedulur.

EReaders mangsi elektronik, yaiku Kindle, uga bisa ngasilake gambar, sanajan ora ana warna, yen beda lan pangowahan tonal bisa dihargai. Iki ing Kindle paling anyar, sing duwe teknologi layar tinta elektronik paling anyar lan uga resolusi dhuwur, mula bisa dihargai. Yen sing pengin dideleng yaiku gambar ing Kindle Fire, saliyane ing ndhuwur, kita duwe kesempatan kanggo ndeleng gambar kanthi warna. Format gambar akeh lan macem-macem, nanging ora ana Kindle sing bisa maca kabeh format. Babagan sing apik yaiku Amazon wis ati-ati supaya para sing maca bisa maca format gambar sing paling populer. Dadi, format gambar sing bakal didhukung yaiku jpg, png, bmp, gif.

Format ebook sing bisa diwaca Kindle Fire

Format Sedulur
ing Kindle Fire bisa dianggep minangka kelas loro pamiarsa Kindle sanajan ora ana sing ngarani dheweke kaya ngono. Umumé piranti kulawarga Kindle Fire yaiku tablet, sanajan piranti lunak kasebut pancen oriente banget karo jagad maca, mula ukurane layar piranti sing ana uga wis dipilih. sing maca luwih kepenak nalika maca.

Fire Kindle ngemot versi Android sing disesuaikan karo Amazon dhewe, sistem operasi kasebut diarani FireOS. Umumé, bisa diarani minangka tablet lan nduwe Android, Kindle Fire bisa ndhukung format apa wae, nanging Amazon saka model pisanan wis bisa nginstal aplikasi apa wae saka Play Store, mula kita mung bisa maca format sing nyritakake kita Amazon kajaba kita ngganggu piranti lunak Amazon.

Kaping pisanan, nalika tuku Kindle Fire lan nguripake, kita bisa maca format ebook sing wis kasebut ing ndhuwur, nanging uga bisa maca format multimedia liyane sing sanajan ora ana gandhengane karo ebook, bantuan gedhe kanggo ngerti nalika nggunakake ebook interaktif.

Ing sawetara wulan pungkasan, Amazon nambahake layanan Audible menyang ekosistem kasebut. Iki nggawe piranti sing duwe layar sing ora bisa nampilake format audio, utamane format aplikasi sing bisa dirungokake, yaiku aax.

Amazon

Format sing bisa dirungokake minangka salah sawijining format anyar sing dikenalake Amazon menyang piranti sampeyan nganggo layar lcd utawa layar warna. Piranti kasebut luwih kuat tinimbang eReaders, sing ateges bisa ndhukung format sing luwih akeh, ora mung sing dikenal karo ebook nanging format liyane sing menehi kita akses menyang browsing video, audio lan browsing web sing luwih lengkap.

Antarane format video, mkv lan mp4 katon apik, sanajan uga maca 3gp lan vp8 (webm). Ing format audio, saliyane format aax, file kasebut uga bisa mainake file mp3, file OGG, format audio gratis sing bisa padha karo file mp3 lan klasik kanthi ekstensi WAV.

Kaya sing wis diandharake sadurunge, kita bisa ngowahi piranti lunak Kindle Fire, kanthi nambah aplikasi nganggo apk utawa kanthi hack tablet. Ing kasus nomer loro, Amazon ora tanggung jawab kanggo njamin, mula ora disaranake supaya diwaca ebook ing format epub, nanging ing kasus kaping pisanan, bisa rampung lan ngidini kita nambah format ebook anyar kayata Epub. Iki bakal dingerteni dening Kindle Fire yen nginstal aplikasi kayata Aldiko utawa FbReader. Aplikasi kasebut bisa ditemokake ing toko Google, ing toko Amazon lan uga ing situs web, dadi entuk gampang lan instalasi gampang ditindakake. Sawise app ditemokake, kita simpen ing tablet lan tandhani pilihan kanggo "nginstal saka sumber sing ora dingerteni" sing bakal ngidini kita nginstal aplikasi sing dikarepake.

Iki kira-kira ing Format Sedulur dhukungan Amazon eReaders lan aku ujar kanthi kasar amarga kita durung entuk rincian teknis sing bakal mbingungake para pamaca rata-rata sing pengin ngerti manawa ebook sing wis ana ing Kindle bisa diwaca utawa ora.

Muga-muga kanthi kabeh informasi kasebut, sampeyan wis luwih jelas format apa sing diwaca Kindle sanajan sampeyan duwe pitakon, tinggalake komentar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

16 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   l0ck0 ngandika

    Ora ana ePub ??
    Ora ana eReader

  2.   Nacho Morato ngandika

    hahaha, ngringkes artikel sampeyan ora duwe saingan

  3.   mikij1 ngandika

    Aku duwe geni murup lan ora. Kanggo maca aku ora yakin. Akeh, iku aneh. Aku bisa ngenteni pirang-pirang jam main NBA lan nonton video lan selancar, nanging maca buku lan padhange saya ngganggu. Aku ora ngerti kenapa maca yen ora ngganggu lan liyane uga ora kaya ngono. Kanggo maca aku luwih seneng tinta elektronik saka Paperwhite.

  4.   Jorge Carlos ngandika

    Sampeyan serius ora maca ePub?
    Aku ngarep-arep tuku Kindle Paperwhite, nalika dakwaca saiki nggawa ruang 4GB. dadi sampeyan bisa masang ebook liyane. Ana wong sing kenal ngerti aku bisa, nanging aku pengin wong menehi katrangan yen bisa maca ePub ing Paperwhite.
    regards

    1.    Daniela ngandika

      Kaya sing dikandhakake Victorio karo program Kaliber, sampeyan bisa pindhah kanthi sampurna saka siji format menyang format liyane kanthi kurang saka siji menit, mula yen sampeyan pengin Kindle, ora bakal dadi kendala kanggo dheweke ora maca ePub. Aku duwe Paperwhite lan kabeh buku sing aku unduh ana ing ePub lan aku ora nate nemoni masalah supaya bisa maca ing eReader amarga aku ngonversi sadurunge pindhah menyang AZW3

  5.   Victorio ngandika

    Kaliber ngowahi lan ngedit format buku digital, aku duwe tablet sing maca epub lan kindle sing maca AZW3, kanthi program iki aku pindhah saka siji format menyang format liyane tanpa ana masalah.

    1.    Mbak Yusuf ngandika

      Hai, aku mung nyelehake kaliber lan ora bisa ngowahi format dadi AZW3 amarga DRM
      Mangga, apa sing bisa dak lakoni?

  6.   Pedro Jose ngandika

    Nggunakake JailBreak lan nginstal CoolReader sampeyan bisa maca format sing dikarepake

  7.   Jorge Carlos ngandika

    Daniela lan Pedro Jose, matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar sampeyan, muga-muga dina iki aku entuk Paperwhite, sing aku tetep karo Game of Thrones banjur aku menyang saga Dune, aku biasane maca ing ipad nanging Aku adol kanggo nglumpukake lan tuku laptop, mula dadi angel kanggo aku maca saka pangkonan.
    Pedro Jose, apa aku bisa nggawe JB nganggo versi kertas paling anyar? ana saran babagan iki?
    Matur suwun komentar

  8.   Zorak ngandika

    Aku wis duwe kertas putih sajrone 2 taun lan duwe pro lan kontra. Minangka ereader, paling cocog kanggo maca. Wis rampung kanthi apik lan rasane umume apik. Yen jarene ana perkara sing ora apik. Contone, browser eksperimen abadi kanthi kualitas sepele. Penerjemah ora bisa dipilih, yen sampeyan seneng Bing Penerjemah, yen ora, sampeyan kudu sabar. Uga ora kalebu basa semenanjung kayata Catalan, Basque, lsp.

  9.   Pedro Jose ngandika

    Jorge Carlos, Telusuri dening Google, gampang banget

  10.   Jorge Carlos ngandika

    Aku wis mangu-mangu ing antarane paperwhite kindle lan Samsung Note 8.
    Kauntungan saka Cathetan yaiku duwe kapasitas luwih akeh lan bisa nindakake samubarang liyane. Pitakonane kepiye carane maca kanthi mode maca.

  11.   marcelo ngandika

    Aku duwe pitakon ... Aku duwe buku sing wis diunggah menyang amazon, ana gambar ing antarane paragraf (nggunakake tembung) lan sejatine aku duwe kesulitan sing gedhe supaya tetep selaras lan cocog karo papane. Mangkono uga, nalika aku ngunggah menyang amazon, saengga aku mutusake mbusak gambar saka bukuku, sing dadi kuwatir banget. Apa sampeyan bisa mbantu aku ngrampungake? Matur nuwun

  12.   Josefa ngandika

    Aku mung miwiti karo Kindle lan buku-buku sing dakkirim ora katon ing endi wae. Aku bakal edan !!!!!!

  13.   Matias ngandika

    Halo, aku bisa entuk Kindle generasi kaping 4 nomer loro. Menawi mekaten, aku pengin ngerti manawa format Kindle azw3 pancen kompatibel karo mundur.
    Mengkono piranti generasi kaping papat mung ndhukung format azw lan aku ora ngerti yen format azw3 bakal dienggo. Matur nuwun

  14.   jenny ngandika

    Halo, aku ndownload kindle kanggo pc lan dina pisanan aku maca lan kerjane apik banget nanging ora pengin nggawe inisialisasi, tetep ana ing wiwitan. Ana opo Apa sing bisa tak lakoni. aku windows 10 lan kaliber 34 lan 64 bit. uga kanggo maca epub.